Ondanks een uitdagende maand laat de populaire memecoin Pepe (PEPE) tekenen van herstel zien. Met een wekelijkse stijging van 16,11% lijkt de munt zich op te maken voor een mogelijk nieuwe rally. Laten we eens kijken naar de factoren die deze opleving kunnen verklaren.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Technische analyse wijst op potentiële uitbraak

Momenteel bevindt PEPE zich in een symmetrische driehoeksformatie. Deze formatie wordt gekenmerkt door convergerende steun- en weerstandslijnen. Recent steeg de koers van een belangrijke horizontale steun op 0,00000701 naar de bovenkant van de driehoek op 0,00000876. Een doorbraak boven dit niveau zou de weg kunnen vrijmaken voor een stijging naar het 2024-hoogtepunt van 0,00001725.

Bron: https://www.tradingview.com/chart/PEPEUSDT/VA96F5X1-PEPE-USDT-Promising-Setup/

On-chain metrics suggereren accumulatie

Analyse van on-chain data toont aan dat zowel grote als kleine beleggers PEPE aan het accumuleren zijn. De Open Interest, een indicator voor marktenthousiasme, is gestegen van $95,68 miljoen op 23 september naar $114,39 miljoen op 25 september. Daarnaast wijst de negatieve NetFlow erop dat beleggers PEPE naar eigen wallets verplaatsen, wat vaak duidt op vertrouwen in waardegroei op lange termijn.

Bredere marktcontext

De bredere cryptomarkt lijkt zich te stabiliseren, met Bitcoin die rond de $63.000 standhoudt. Marktexperts voorspellen dat oktober het begin van een bullrun zou kunnen inluiden, waarbij memecoins mogelijk forse rendementen kunnen bieden. Na de correctie eerder dit jaar zien veel analisten nu een gunstig instapmoment voor toonaangevende memecoins.

Pepe’s unieke positie

Pepe, met zijn opvallende kikker-thema, heeft een bijzondere plek veroverd in de cryptowereld. Op zijn hoogtepunt bereikte de marktkapitalisatie meer dan $5,83 miljard. De recente prijsstijging van 15,95% in een week tijd suggereert hernieuwde interesse van beleggers.

Toekomstperspectief

Crypto-analist CryptoZeus heeft een bijzondere voorspelling gedaan: “Als Bitcoin $350.000 zou bereiken, zou Pepe’s marktkapitalisatie kunnen stijgen naar $15 miljard”. Hoewel dergelijke voorspellingen met een flinke korrel zout genomen moeten worden, illustreert het wel het enthousiasme rond de munt.

The post PEPE is weer wakker: koers stijgt ruim 14% in een week tijd appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!