De Dogecoin koers staat vandaag 4% in de plus. Dat lijkt onder andere het gevolg van de steunpakketten die de Chinese centrale bank lanceerde om zijn economie te spekken, maar ook vanwege de dalende hoeveelheid Dogecoin die beschikbaar is bij de beurzen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Chinese overheid pakt de geldprinter

Het gaat in China niet goed met de vastgoedsector en ook de rest van de economie heeft al enige tijd moeite om overeind te blijven. Als gevolg daarvan besluit de overheid nu om de geldprinters van stal te halen, om de economie met verse liquiditeit van steun te voorzien.

Overal ter wereld gaan de rentes omlaag, wat de kredietcreatie zou moeten bevorderen. Dat leidt in theorie weer tot mogelijke koersstijgingen voor risico-assets, want die profiteren over het algemeen als de wereldwijde liquiditeit, de hoeveelheid kapitaal die wereldwijd beschikbaar is voor investeringen, in de lift zit.

Dogecoin lijkt daar nu dus ook van te profiteren. Grappig genoeg meer dan Bitcoin, want Dogecoin staat vandaag 4% in het groen, terwijl de grootste munt van de markt op een minimale stijging van 0,54% staat.

Over de afgelopen zeven dagen gemeten staat Dogecoin zelfs op een stijging van 9,05%. Daarmee is het na Cardano (+13,06%) de best presterende munt in de top 10 van dit moment.

De terugkeer van memecoins?

Kan deze stijging van Dogecoin een signaal zijn dat memecoins weer terugkomen? Dat zou zomaar kunnen. Als de rentes beginnen te dalen, dan moeten investeerders op zoek naar meer risicovolle assets om rendement te halen.

Als je straks niet meer de inflatie kunt verslaan met overheidsobligaties, dan zul je zien dat investeerders opschuiven in de zogenaamde risico-curve voor financiële assets. Hoe lager de rentes, hoe aantrekkelijker het is voor investeerders om risico te nemen met muntjes als Dogecoin.

Wat dat betreft zijn al deze stimuleringsmaatregelen van centrale banken helemaal geen slecht nieuws voor Dogecoin en de rest van de industrie voor memecoins. Let op: stijgingen zijn natuurlijk niet gegarandeerd, want ook memecoins blijven uiteindelijk onzinnige muntjes zonder daadwerkelijke toepassing.

The post Waarom staat Dogecoin vandaag 4% in de plus? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!