Er vond weer een golf van XRP-transacties plaats. In slechts 24 uur tijd hebben zogenaamde ‘whales’ bijna 430 miljoen XRP-munten verplaatst. Deze onverwachte activiteit roept vragen op over een mogelijke marktdump, vooral na een aanzienlijke verkoop door Ripple-medeoprichter Chris Larsen.

Banner Ripple 1

Grootschalige transacties in detail

Whale Alert, een bekende crypto-trackingdienst, rapporteerde dat er 431,08 miljoen XRP werden overgedragen tussen beurzen en onbekende wallets. Een van de opvallendste transacties was de aankoop van 30 miljoen XRP (ongeveer $17,68 miljoen) door een onbekend adres vanaf de Bybit-beurs. Tegelijkertijd verkocht een bekend adres 17,23 miljoen XRP (ongeveer $10,16 miljoen) aan Bitstamp.

Chris Larsen’s invloed

De recente verkoop van 20 miljoen XRP door Ripple-medeoprichter Chris Larsen heeft de speculatie verder aangewakkerd. Zijn actie, gecombineerd met de massale whale-bewegingen, heeft de XRP-army in rep en roer gebracht over de mogelijke intenties achter deze transacties.

Huidige marktprestaties van XRP

Momenteel wordt XRP verhandeld rond de €0,53, wat wijst op een periode van stagnatie. Marktoptimisten hopen echter dat een doorbraak van de €0,56 weerstandsgrens nieuwe interesse kan wekken en de prijs omhoog kan stuwen.

Futures en derivatenmarkt

Ondanks de prijsstagnatie zijn er positieve signalen uit de derivatenmarkt. Coinglass-data tonen aan dat de open interest in XRP-futures met 0,78% is gestegen tot $749,55 miljoen. Bovendien is het derivatenvolume met 17,52% toegenomen tot $857,62 miljoen. Deze trends suggereren dat handelaren zich positioneren voor mogelijke prijsbewegingen in de nabije toekomst.

Bron: https://www.coinglass.com/currencies/XRP

The post XRP-whales verplaatsen 430 miljoen munten in 24 uur: Nadert een marktdump? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!