bitcoin prijs stijgt

In de late uurtjes van 26 september wist Bitcoin naar de koers van 65.000 dollar uit te breken. Op diezelfde handelsdag haalden de Spot Bitcoin ETFs 366 miljoen dollar binnen in de Verenigde Staten. Alles bij elkaar ging het dus om een zeer succesvolle dag voor Bitcoin.

Grootste instroom sinds 22 juli

Voor de ETFs ging het om de grootste instroom sinds 22 juli. Destijds wisten de ETFs 486 miljoen dollar aan kapitaal naar zich toe te trekken. Gisteren markeerde ook nog eens de zesde opeenvolgende dag van instromen voor de Bitcoin ETFs.

ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) was de grote leider op het gebied van instromen met een positieve stroom van 113,8 miljoen dollar. Zij werden op de voet gevolgd door BlackRock (IBIT) dat het met 93,4 miljoen dollar moest doen.

Op 25 september had BlackRock nog de grootste instroom van de maand met 184,4 miljoen dollar. Wat dat betreft was gisteren even een rustigere dag voor de Bitcoin ETF van BlackRock.

Fidelity (FBTC) zag gisteren ook een behoorlijk instroom van 74 miljoen dollar, terwijl Bitwise (BITB) 50,4 miljoen dollar mocht opschrijven. VanEck (HODL) had een instroom van 22,1 miljoen dollar. Grayscale was met een uitstroom van 7,7 miljoen dollar de enige met een negatieve stroom.

Totaal van 18,3 miljard dollar

De positieve score van gisteren van ruim 300 miljoen dollar brengt de totale netto-instroom op 18,310 miljard dollar voor de Bitcoin ETFs.

Nate Gerace geeft met de bovenstaande tweet nog maar eens aan hoe sterk de Bitcoin ETFs presteren dit jaar. “Bijna 400 miljoen dollar aan instromen voor de Spot Bitcoin ETFs vandaag. Voor context, van de 500 ETFs die in 2024 lanceerden, zijn er minder dan 25 die over het gehele jaar dit bedrag binnenhaalden”, aldus Gerace, president van de ETF Store.

Eric Balchunas, de ETF-analist van Bloomberg, merkt op dat de Spot Bitcoin ETFs op 92% zitten als het gaat om het aanhouden van 1 miljoen BTC. Verder zijn ze 83% op weg om Satoshi in te halen als de grootste holder van Bitcoin.

Het zijn goede dagen voor Bitcoin. Momenteel komt de Bitcoin koers binnen op 65.248 dollar en lijkt de markt weer voorzichtig bullish te worden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers op $65.000: ETFs groeien met $366 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!