Bitcoin prijs stijgt

De Bitcoin koers is boven de 65.000 dollar geschoten. Daarmee handelt de digitale munt boven het veelbesproken weerstandsniveau, maar zijn er wel voldoende bulls om Bitcoin boven deze koers te houden?

Sommige analisten geloven dat het pad van Bitcoin naar 70.000 dollar is versterkt door macro-economische trends, waaronder het verlagen van de rentes in de Verenigde Staten, maar ook de miljardeninjecties van de Chinese centrale bank in de economie aldaar.

De angst voor een recessie in Amerika lijkt met de dag minder te worden. Steeds meer mensen zien in dat de economische data uit Amerika helemaal niet zo slecht is.

Het kan dus best zijn dat we ditmaal renteverlagingen krijgen, zonder dat daar per definitie een recessie aan vastzit. Wat dat betreft lijkt de Amerikaanse centrale bank voorzichtig te slagen in de zachte landing en dat is goed voor Bitcoin en de rest van de markt.

Michael Matousek van US Global Investors is nog altijd positief over tech-aandelen, die over het algemeen een hoge correlatie met Bitcoin vertonen. “AI is er nog steeds, maar ik denk dat mensen iets te enthousiast werden, een beetje overhyped voor wat we op de korte termijn kunnen verwachten”, zo vertelde Matousek in commentaar op de stijgingen bij Alibaba, Tesla, Nvidia, Taiwan Semiconductor en Apple.

Bitcoin en de geldhoeveelheid

Op 24 september publiceerde Lyn Alden, een bekende macro-econoom, dat Bitcoin de financiële asset met de hoogste correlatie met veranderingen in de M2 geldhoeveelheid is. Historische data laat zien dat de Bitcoin koers in 83% van de gevallen steeg over een periode van 12 maanden als er liquiditeit werd toegevoegd aan bankstortingen en het geld dat in omloop is.

Ter vergelijking, goud volgde de M2 geldhoeveelheid met een correlatie van slechts 68% over de afgelopen 10 jaar.

Deze data is dus in het voordeel van Bitcoin. Zeker nu we op een moment zitten in de cyclus waarop overheden de economie weer beginnen te steunen, nadat ze hier 18 maanden mee gestopt waren.

Ook de aandelenmarkt profiteert volgens Lyn Alden. Voor de S&P 500 vond zijn namelijk een met Bitcoin vergelijkbare correlatie van 81% met veranderingen in de geldhoeveelheid.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Houdt Bitcoin stand boven de kritieke grens van $65.000? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!