PayPal, een van ‘s werelds grootste financiële dienstverleners, zet een nieuwe stap in de crypto industrie. Vanaf 25 september 2024 biedt het bedrijf cryptodiensten aan voor alle zakelijke klanten in de Verenigde Staten. Dit is een belangrijke ontwikkeling die de adoptie van cryptocurrencies kan versnellen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Uitbreiding van cryptodiensten

PayPal breidt zijn crypto-aanbod uit naar 38 miljoen Amerikaanse ondernemers. Deze kunnen nu directe cryptotransacties aanbieden aan hun klanten en digital assets opslaan op het PayPal-platform. De crypto-app van PayPal, die al beschikbaar was voor particuliere klanten, werkt ook met populaire gedecentraliseerde wallets zoals MetaMask en Ledger.

Reactie op groeiende vraag

Volgens Jose Fernandez Da Ponte, Senior Vice President bij PayPal, is deze stap een reactie op de toenemende vraag naar cryptodiensten in de gehele wereld. Eerder werd duidelijk uit een rapport van Chainalysis dat de adoptie van crypto is dit jaar in alle landen toegenomen, met name in landen met een lager middeninkomen.

PayPal’s cryptoaanbod

PayPal’s aanbod omvat verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en hun eigen stablecoin PYUSD. De PYUSD-stablecoin, gelanceerd in 2023, heeft inmiddels een marktkapitalisatie van meer dan $700 miljoen en is beschikbaar op zowel Ethereum als Solana.

Functionaliteiten voor bedrijven

Amerikaanse ondernemers krijgen toegang tot geavanceerde functies, zoals cross-chain transfers en de mogelijkheid om cryptocurrencies naar externe wallets over te maken. Dit biedt bedrijven meer flexibiliteit in het beheren van hun digital assets.

Beperkingen en toekomstplannen

De diensten zijn niet beschikbaar in New York vanwege recente regelgeving rondom crypto-mining. Bovendien heeft PayPal nog geen plannen aangekondigd om de cryptodiensten buiten de Verenigde Staten aan te bieden, ondanks hun wereldwijde klantenbestand van 188 miljoen gebruikers.

The post PayPal brengt cryptodiensten naar 38 miljoen Amerikaanse bedrijven appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!