Recent onderzoek van Lyn Alden heeft een opvallende correlatie aan het licht gebracht tussen de koers van Bitcoin en de wereldwijde geldvoorraad. Deze bevinding positioneert Bitcoin als een potentiële ‘liquiditeitsbarometer’ voor de mondiale economie.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Sterke correlatie met mondiale liquiditeit

Lyn Alden, oprichter van Lyn Alden Investment Strategy, onthulde op 25 september de resultaten van een door haar gecommissioneerd onderzoek. Het onderzoek toont aan dat Bitcoin in 83% van de gevallen beweegt in de richting van de mondiale geldvoorraad (M2). Deze correlatie is sterker dan bij andere activaklassen.

Wat betekent M2?

M2 is een maatstaf voor de geldvoorraad die contant geld, direct opvraagbare tegoeden en eenvoudig om te zetten ‘bijna geld’ omvat. Het wordt gebruikt als indicator voor de beschikbare geldmiddelen in de economie en beïnvloedt inflatie, rentetarieven en algemene economische activiteit.

Bitcoin als spiegel van mondiale geldcreatie

Het onderzoek concludeert dat Bitcoin gezien kan worden als een spiegel die de snelheid van mondiale geldcreatie en de relatieve sterkte van de dollar reflecteert. In periodes van toenemende mondiale liquiditeit stijgt de Bitcoin-prijs doorgaans, terwijl deze daalt bij krimpende liquiditeit.

Vergelijking met andere activa

In vergelijking met andere activa vertoont Bitcoin de hoogste correlatie met mondiale liquiditeit. Aandelen worden beïnvloed door bedrijfswinsten, terwijl goud een defensief karakter heeft. Bitcoin wordt volgens Alden behandeld als “risicovol goud”.

Implicaties voor beleggers

Deze sterke correlatie met mondiale liquiditeit maakt Bitcoin tot een waardevolle macro-economische barometer voor beleggers en handelaren. Het biedt inzicht in bredere economische trends en kan helpen bij het voorspellen van marktbewegingen.

Recente ontwikkelingen in M2

Recente data laat ook zien dat de M2-geldvoorraad in de Verenigde Staten weer in een groeifase is gekomen, na de diepste contractie sinds 1960. De huidige M2-stand in de VS bedraagt $21,17 biljoen, een stijging van 2% over de afgelopen zes maanden.

Vooruitzichten voor Bitcoin

Gezien de hernieuwde groei in M2 en de sterke correlatie met Bitcoin, voorspellen veel analisten een bullish vooruitzicht voor de cryptomarkt. Velen verwachten dat een nieuwe bull run in het vierde kwartaal van start zou kunnen gaan.

The post Deze analist heeft een link gevonden tussen de Bitcoin koers en de mondiale geldvoorraad appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!