We horen vaak verhalen over mensen die grote winsten maken met Bitcoin, maar ook over mensen die flinke verliezen lijden door de schommelende koers.

Dit roept natuurlijk de vraag op: wat gebeurt er als je niet probeert de markt te timen, maar gewoon elke dag een klein bedrag investeert? Word je daar beter van, of is het geldverspilling?

Banner Default 2 (Een tientje of een ton?)

Elke dag een beetje Bitcoin

Om dat uit te zoeken, besloot ik een jaar lang elke dag voor 10 euro Bitcoin te kopen. De eerste aankoop was op 27 september 2023, toen de Bitcoin koers rond de 25.000 euro stond. Voor die 10 euro kreeg ik een kleine 0,0004 BTC, niet bepaald indrukwekkend. Maar ik hield vol, dag na dag, een jaar lang.

En nu, een jaar later (met 366 dagen door het schrikkeljaar), heb ik in totaal 3660 euro geïnvesteerd. Gedurende dit jaar is mijn Bitcoin voorraad langzaam gegroeid naar 0,07137 BTC.

Op dit moment is die voorraad ongeveer 4758 euro waard. Dat betekent dat ik 1098 euro winst heb gemaakt, een stijging van 30%!

Maar wat een geluk: dit jaar werden Bitcoin ETF’s geïntroduceerd waardoor de koers een nieuwe all time high behaalde. Nou ja, eigenlijk is het geen geluk dat ik die stijging heb meegepakt. Het zou pas geluk zijn als ik een paar minuten voor de goedkeuring en de bijbehorende stijging Bitcoin had gekocht.

Door elke dag een klein bedrag te investeren, maak ik geen gebruik van timing, maar van tijd.

De kracht van Dollar Cost Averaging (DCA)

Ik maakte gebruik van een beproefde strategie genaamd Dollar Cost Averaging (DCA). In plaats van alles in één keer te investeren, verdeel je je aankopen over de tijd. Soms koop je als de koers hoog is, soms als die laag is. Hierdoor krijg je gemiddeld een gunstigere prijs en spreid je het risico van een slecht instapmoment.

Met DCA hoef je niet dagelijks de koersen te checken of je zorgen te maken over wanneer je precies moet instappen. Je blijft rustig investeren en maakt je minder druk over de bekende volatiliteit van Bitcoin.

Het is een strategie die vooral geschikt is voor mensen die geduld hebben en op de lange termijn winst willen maken.

Hoe werkt DCA in BLOX?

Zelf beginnen met DCA is eenvoudig in de BLOX app. Je kunt een automatische aankoop instellen door in de app rechtsboven op het poppetje te klikken en te kiezen voor ‘Periodiek kopen’. Vervolgens bepaal je zelf welke cryptomunt je wilt kopen en hoeveel je per dag, week of maand wil investeren.

Dus als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om zonder stress in Bitcoin of andere crypto’s te investeren, kan DCA een goede optie voor je zijn. Wie weet sta je volgend jaar met een mooie winst!

The post Dit is hoeveel ik heb verdiend na een jaar lang elke dag 10 euro in Bitcoin te investeren appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!