Tether (USDT) blijft de grootste en meest gebruikte stablecoin in de crypto-wereld. Hoewel de meeste activiteiten plaatsvinden op bekende blockchains zoals Ethereum en TRON, heeft Tether de afgelopen maanden grote stappen gezet op alternatieve ketens zoals Toncoin en Celo. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat de totale voorraad USDT is gestegen naar 119,34 miljard tokens, met alleen al in de afgelopen maand een toename van 1 miljard tokens.

Circle’s USDC blijft zich richten op de Base-blockchain en het voldoen aan Europese regelgeving, maar Tether breidt zijn aanwezigheid verder uit over verschillende blockchains. USDT wordt steeds meer gebruikt voor gedecentraliseerde handel (DEX) en eenvoudige betalingen, wat een bredere adoptie van de stablecoin mogelijk maakt. Vooral op Celo en Toncoin is de vraag naar USDT toegenomen. Op Celo groeide de USDT-voorraad met meer dan 68%, wat bijna $300 miljoen aan waarde toevoegde. Op Toncoin is de USDT-voorraad zelfs gestegen tot meer dan $668 miljoen, met de verwachting dat dit verder zal stijgen naar $700 miljoen.

In 2024 zag de stablecoin-markt groei in alle categorieën, waaronder een sterke toename van door crypto gedekte stablecoins. Terwijl USDT en USDC vooral worden gebruikt voor traditionele toepassingen zoals betalingen en handel, worden crypto-onderpandstablecoins steeds vaker ingezet in gedecentraliseerde applicaties. USDC heeft een marktaandeel van 61% in privéwallets, terwijl USDT met 69% iets meer wordt gebruikt in dergelijke wallets. Daarnaast wordt 22,7% van de USDT-tokens bewaard in gecentraliseerde financiële hubs, zoals exchanges en yield-platformen.

Stablecoins als geheel hebben hun totale marktaanbod weer bijna hersteld naar het niveau van 2022, vóór de FTX-crash, en zijn nu geschat tussen de 164 en 169 miljard tokens. Hoewel de groei op grote ketens zoals Ethereum en TRON beperkt bleef tot ongeveer 3-4% in het afgelopen kwartaal, was er een sterke toename op blockchains zoals Solana en Layer 2-netwerken zoals Base en Optimism. Celo leidde deze expansie, met een groei van meer dan 68% in de afgelopen drie maanden.

Tether speelt een cruciale rol in deze ontwikkelingen en blijft niet alleen een middel voor handel en betalingen, maar ook een belangrijke speler in nieuwe markten en technologieën, zoals de Layer 2-ontwikkeling van Celo. Hiermee bevestigt USDT zijn veelzijdigheid en leidende positie in de stablecoin-sector.

Het bericht USDT breidt agressief uit naar andere chains verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!