crypto analist

Vandaag is een belangrijke dag voor de cryptomarkt, aangezien een aanzienlijke hoeveelheid cryptoderivaten, ter waarde van $7,7 miljard, afloopt op de derivatenbeurs Deribit. Deze gebeurtenis kan voor flinke schommelingen in de markt zorgen.

Van de aflopende opties omvatten maar liefst 89.000 contracten Bitcoin (BTC), met een totale waarde van $5,8 miljard. Opvallend is dat er aanzienlijk meer longposities zijn dan shortposities, wat blijkt uit een put/call-verhouding van 0,64. Dit duidt erop dat beleggers overwegend optimistisch zijn over de toekomst van de digitale munt.

De “max pain”-prijs voor Bitcoin, het niveau waarbij de meeste verliezen optreden, is vastgesteld op $59.000. Dit ligt $6.000 onder de huidige spotprijs, wat betekent dat er mogelijk enige neerwaartse druk op de markt kan ontstaan.

Hoog openstaand volume bij Bitcoin-opties

Het openstaande volume (open interest) blijft hoog, vooral rond de zogenoemde strikeprijs van $70.000, met $872 miljoen aan opties. Daarnaast staat er meer dan $1 miljard open bij een strikeprijs van $100.000. De strikeprijs is het vooraf bepaalde niveau waarop een optie kan worden uitgeoefend. In dit geval zijn er veel openstaande contracten die in werking kunnen treden als de Bitcoin-prijs stijgt naar $70.000 of $100.000. Dit wijst op een sterke verwachting van de markt voor verdere prijsstijgingen.

Ethereum volgt gematigde trend

Bij Ethereum (ETH) zien we een gematigder beeld. Ongeveer 718.000 Ethereum-optiecontracten, met een totale waarde van $1,9 miljard, lopen vandaag af. De put/call-verhouding voor deze opties is 0,47, wat betekent dat er iets meer shortposities zijn.

De “max pain”-prijs voor Ethereum, waarbij de meeste verliezen optreden, is vastgesteld op $2.500. Aangezien de huidige koers rond de $2.650 ligt, kan ook hier enige neerwaartse druk optreden.

Amerikaanse renteverlaging als katalysator

Het marktsentiment is positief, mede dankzij de recente renteverlaging van 50 basispunten in de Verenigde Staten, die hoger uitviel dan verwacht. De Federal Reserve (Fed) heeft hiermee de weg vrijgemaakt voor beleggers om in risicovollere activa te investeren. Dit optimisme zorgt voor groene cijfers, waarbij BTC zijn hoogste waardering in twee maanden tijd heeft bereikt. De focus ligt nu op een nieuwe all-time high (ATH) voor de digitale munt, waarvoor nog een stijging van ongeveer 12,55% nodig is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Cruciale dag voor de cryptomarkt: $7,7 miljard aan derivaten loopt vandaag af verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!