Robinhood

Volgens bronnen van Bloomberg overweegt Robinhood een eigen stablecoin te lanceren. Hiermee zou het fintech-bedrijf in de voetsporen treden van andere grote spelers, zoals PayPal, dat vorig jaar al een op de Amerikaanse dollar gebaseerde stablecoin introduceerde.

Een woordvoerder van Robinhood benadrukt echter dat er “geen concrete plannen” zijn voor een directe lancering. Toch lijkt er achter de schermen iets in beweging te zijn binnen de fintech-sector.

Toenemende interesse van fintechbedrijven in stablecoins

Bloomberg meldt ook dat het Britse fintech-bedrijf Revolut mogelijk plannen heeft voor de lancering van een stablecoin. Vorige week introduceerde Revolut een vermogensbeheer-app waarmee gebruikers onder andere crypto kunnen verhandelen. Hoewel er geen officiële aankondiging was over een stablecoin, gaf een woordvoerder aan dat het bedrijf van plan is zijn crypto-aanbod verder uit te breiden.

Stablecoins winnen aan belang in de financiële sector

Stablecoins spelen een steeds grotere rol binnen de financiële sector en fungeren als brug tussen de cryptowereld en de traditionele financiële markten. Tether, de grootste uitgever van stablecoins ter wereld, boekte in 2023 een indrukwekkende winst van $6,2 miljard, voornamelijk dankzij rente-inkomsten op de activa die USDT ondersteunen.

PayPal en de opkomst van nieuwe stablecoins

Ook betalingsdienst PayPal betrad de stablecoin-markt in augustus 2023 met de lancering van PYUSD. Deze stablecoin heeft inmiddels een marktkapitalisatie van $700 miljoen bereikt en staat daarmee op de vierde plaats van grootste stablecoins. De verwachting is dat andere fintechbedrijven snel zullen volgen met hun eigen stablecoin-initiatieven.

Tether blijft echter de dominante speler met een marktkapitalisatie van bijna $120 miljard, terwijl USDC van Circle de tweede plaats inneemt met ruim $38 miljard.

MiCA-regelgeving kan stabiele groei stimuleren

Analisten voorspellen dat de nieuwe MiCA-regelgeving in de Europese Unie, die eind 2024 van kracht wordt, kan bijdragen aan de groei van stablecoins en een gezonde concurrentie in de regio. Deze wetgeving stelt specifieke eisen aan uitgevers van stablecoins, waaronder strikte regels voor licenties en het beheer van reserves. Dit kan de opkomst van nieuwe stablecoins bevorderen en mogelijk het monopolie van USDT verkleinen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Robinhood overweegt mogelijk eigen stablecoin, maar houdt kaarten nog tegen de borst verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!