De Bitcoin koers blijft nieuwe niveaus bereiken, waarbij de munt vandaag de $66k-grens overschreden heeft, het hoogste niveau sinds begin augustus. Deze stijging wordt aangedreven door de toenemende instroom in spot exchange-traded funds (ETF’s) en gunstige marktomstandigheden, waaronder de recente renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve. Analisten zien dit als een positieve start van de veelbesproken Uptober-trend.

Historische prestatie voor Bitcoin in september

Hoewel september traditioneel een bearish maand is voor Bitcoin, lijkt 2024 een uitzondering te worden. Er wordt zelfs verwacht dat het de beste septembermaand ooit zal zijn voor de koningsmunt, mede dankzij de hernieuwde activiteit van particuliere beleggers. Het vorige record voor september dateert uit 2016, toen Bitcoin een winst van 6% noteerde.

De recente stijging van de Bitcoin koers is dan ook toe te schrijven aan verschillende factoren. Zo heeft de Amerikaanse centrale bank aangegeven dat verdere renteverlagingen waarschijnlijk zijn, wat beleggers opnieuw richting risicovollere activa zoals crypto heeft gedreven.

Daarnaast zagen Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s op 26 september een instroom van maar liefst $365 miljoen, wat een van de sterkste dagen markeert sinds de lancering van deze producten in januari. In totaal is er in de afgelopen week meer dan $600 miljoen naar spot Bitcoin ETF’s gestroomd, wat wijst op een hernieuwde interesse van investeerders na een relatief rustige zomerperiode.

Stijgende vraag bij particuliere beleggers

Een ander teken van de toenemende koopdruk komt van de Coinbase-premie, die onlangs een hoogtepunt van twee weken bereikte toen de Bitcoin prijs door de $66.000-grens brak. De Coinbase-premie wordt vaak gezien als een indicator van de vraag onder Amerikaanse particuliere beleggers, en de recente stijging suggereert een sterke koopinteresse.

Tegelijkertijd bereikte het cumulatieve spotvolume op alle beurzen een nieuwe maandelijkse piek, met netto-aankoopvolumes die de markt domineerden. Dit duidt op een toenemende vraag naar Bitcoin, wat de bullish verwachtingen voor oktober verder versterkt.

Het bericht Bitcoin koers breekt boven $66.000, terwijl ETF’s $365 miljoen instroom zien verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!