gary gensler

Donald Trump is van plan om een Strategic Bitcoin Reserve in te stellen voor de Verenigde Staten als hij in november wordt gekozen als de nieuwe president. Het idee is om de Bitcoin die Amerika momenteel bezit aan te houden, in plaats van deze te verkopen. Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft daar een mening over.

Wat is de mening van Gensler over Trump’s Bitcoin plannen?

Helaas voor ons weigerde de voorzitter van de SEC om zich uit te spreken over de Bitcoin-plannen van Donald Trump. “Ik heb een mening, maar gezien mijn rol hier en het feit dat we in een verkiezingsseizoen zitten, houd ik het bij mijn eigen taken en laat ik de rest over aan Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank”, aldus Gary Gensler.

Vroeger was Gensler iemand die redelijk pro-Bitcoin leek. Zo gaf hij onder andere presentaties over Bitcoin op universiteiten. Daar was tijdens zijn voorzitterschap van de SEC echter weinig meer van te merken.

Hoewel we ook niet moeten vergeten dat de Spot Bitcoin ETFs onder Gensler op de markt zijn gekomen. Wat dat betreft kunnen we ook niet zeggen dat hij compleet tegen Bitcoin is of alles tegenwerkt wat met crypto te maken heeft.

Ergens is het natuurlijk ook goed dat er mensen zijn die optreden tegen de vele scams in de cryptowereld. Die beschadigen immers ook de reputatie van Bitcoin en dat is helemaal niet goed.

Waar staat Bitcoin over 20 jaar?

Gary Gensler kreeg ook de vraag waar hij Bitcoin over 20 jaar ziet. Die vraag vond hij moeilijk om te beantwoorden. Het enige wat hij durfde te zeggen is dat het lastig wordt voor de industrie om een vertrouwensband op te bouwen met het grote publiek.

Zeker als er zoveel oplichters en scammers zijn zoals nu.

Hij vergeet hier echter te vermelden dat die oplichterij met name te maken heeft met altcoins. Bitcoin heeft niets met al die ellende te maken en dat gaan mensen na verloop van tijd ook wel leren.

Het zijn altijd de kleine muntjes waar schandalen plaatsvinden en mensen simpelweg een Pump & Dump kopen. Als dat soort ellende verdwijnt, dan gaat dat ook Bitcoin helpen, want Gensler heeft natuurlijk gelijk dat deze ontwikkeling ook de reputatie van Bitcoin schaden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Gensler weigert commentaar te geven op Trump’s Bitcoin plannen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!