De waarde van een crypto kan gemeten worden aan de huidige koers, maar ook aan toekomstperspectief. Maar hoe doe je dat? Een van de metrieken is om te kijken naar de mate van ontwikkeling van programmeurs.

Santiment heeft een lijst opgesteld, een top 10 van cryptoprojecten die de laatste 30 dagen de meeste activiteit van programmeurs hebben gezien.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

1. Internet Computer (ICP)

Op de eerste plaats staat Internet Computer (ICP), met een indrukwekkende score van 740,7 op de schaal van ontwikkelingsactiviteit. Dit is niet de eerste keer dat ICP bovenaan eindigt. Ook vorige maand was het de koploper.

Het afgelopen jaar heeft ICP een flinke stijging doorgemaakt: de waarde van de munt ging met maar liefst 215% omhoog. In maart 2024 tikte ICP zelfs bijna de 20 dollar aan, maar momenteel staat de munt op zo’n 9,50 dollar. Met een marktwaarde van bijna 4,5 miljard dollar is het de op één na grootste AI-gerelateerde cryptomunt, vlak achter NEAR.

2. Chainlink (LINK)

Op de tweede plek vinden we Chainlink (LINK) met een score van 594,8. Chainlink staat bekend om zijn rol als schakel tussen blockchain en de echte wereld, en de activiteit van programmeurs is de afgelopen maand flink toegenomen.

3. Hedera (HBAR)

Hedera (HBAR) volgt op de derde plaats, met een score van 473,23. Hedera staat bekend om zijn snelle en schaalbare netwerk en heeft in de afgelopen maand ook veel ontwikkeling gezien.

4. Optimism (OP)

Optimism (OP) neemt de vierde plek in. Dit project richt zich op het verbeteren van Ethereum door transacties sneller en goedkoper te maken. Het heeft de afgelopen tijd veel vooruitgang geboekt, wat blijkt uit de stijgende ontwikkelingsactiviteit.

5. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) sluit de top vijf af. De prijs van ADA schoot recent omhoog naar een twee-maanden hoogtepunt van 0,41 dollar. Dit komt deels doordat de totale waarde die op het Cardano-netwerk is vastgezet (TVL) flink is gestegen, tot boven de 250 miljoen dollar. Dit is het hoogste niveau sinds begin juni.

De rest van de top 10

Naast de top vijf staan er nog vijf andere bekende namen in de lijst. Dit zijn:

  • 6. Cosmos Hub (ATOM): Bekend om zijn focus op het verbinden van verschillende blockchains.
  • 7. ZKsync (ZK): Een opkomend project dat gebruik maakt van zero-knowledge proofs om Ethereum sneller en goedkoper te maken.
  • 8. Avalanche (AVAX): Een populaire munt die zich richt op het creëren van een snellere en schaalbare blockchain.
  • 9. Polkadot (DOT): Dit project maakt het mogelijk dat verschillende blockchains met elkaar communiceren.
  • 10. Kusama (KSM): Kusama is eigenlijk het experimentele broertje van Polkadot, waar nieuwe features worden getest voordat ze naar Polkadot gaan.

The post Dit zijn de top 10 cryptocurrency’s waar aan gewerkt wordt appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!