De angst om iets te missen is weer helemaal terug in de cryptomarkt, nu de Bitcoin koers flink in de lift zit. Gisteren bereikte de ‘Fear & Greed’ index een score van 64, wat aangeeft dat de markt gulzig is. Bitcoin tikte op dat moment kort de 66.000 dollar aan.

Banner Bitcoin 1

Balanceren tussen angst en gulzigheid

De Fear & Greed index meet de emoties en het sentiment in de markt en geeft op een schaal van 0 tot 100 aan hoe beleggers zich voelen. Hoe hoger de score, hoe meer gulzigheid er is.

Een paar maanden geleden, in augustus, zag het er nog heel anders uit. Toen stond de index op 17, wat “angst” betekent. Op dat moment zat de Bitcoin koers rond de 53.000 USD. De laatste keer dat de index de 64 passeerde, was op 30 juli, toen Bitcoin ook rond de 66.000 USD schommelde.

De Fear & Greed-index komt tot stand door verschillende factoren, zoals hoeveel er over crypto wordt gezocht op Google, de schommelingen in de markt, activiteit op social media, en de algehele marktbewegingen.

Vooral de volatiliteit (hoeveel en hoe snel de koers verandert) en de marktbewegingen spelen een grote rol, want zij bepalen samen 50% van de score. Social media trends hebben een iets kleinere invloed, maar nog steeds 15%.

Gaat Bitcoin nog verder stijgen?

Markus Thielen, hoofd onderzoek bij 10x Research, denkt van wel. In een recente analyse schrijft hij dat de stijging van Bitcoin boven de 65.000 dollar een nieuwe opwaartse beweging zou kunnen starten. De angst om de boot te missen (FOMO) speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling.

Bitcoin is afgelopen maand met meer dan 11% gestegen, de grootste sprong sinds maart. Dit kan wel eens het begin zijn van een vierdekwartaalrally.

Thielen wijst ook op de toename in handel van altcoins en het uitgeven van stablecoins, digitale valuta die gekoppeld zijn aan de waarde van bijvoorbeeld de dollar. Chinese OTC-brokers (die grote hoeveelheden crypto buiten de reguliere beurzen om verhandelen) zagen de afgelopen anderhalf jaar maar liefst 120 miljard dollar aan nieuwe instromen.

Kapitaal verschuift naar Bitcoin

Charles Edwards, CEO van Capriole, verwacht dat de komende zes maanden veel geld zal verschuiven van goud en aandelen naar Bitcoin. Hij voorziet sterke instromen van kapitaal in Bitcoin.

Ook vermogensbeheerder VanEck is optimistisch en noemt Bitcoin het best presterende activum van 2024, met een waardestijging van 124% over het afgelopen jaar. Ondanks wat recente dips, blijven veel investeerders optimistisch over de toekomst van Bitcoin.

Kortom, de gulzigheid is terug, en als de voorspellingen van experts kloppen, kan Bitcoin in de komende maanden nog veel verder stijgen.

The post FOMO is terug dankzij stijging Bitcoin koers, investeerders worden gulzig appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!