ftxpbroe

De FTX-token (FTT), de digitale munt die verbonden is aan de failliete crypto-exchange FTX, kende vandaag een explosieve stijging. Binnen één uur steeg de munt met meer dan 67%, tot een lokale piek van $2,73. Hoewel de waarde inmiddels licht is gedaald naar ongeveer $2,54, is de token in de afgelopen week met maar liefst 81% gestegen.

Ondanks deze recente opmars staat de FTX-token nog steeds ver onder zijn all-time high (ATH) van september 2021. Toen bereikte de munt een piekwaarde van $84,18. Slechts enkele maanden later kwam aan het licht dat de financiële balans van FTX niet klopte, waarna oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) beschuldigd werd van het verduisteren van gebruikersfondsen.

Achtergrond van de recente stijging

De plotse prijsstijging lijkt samen te hangen met het nieuws dat FTX op het punt staat om bijna $16 miljard terug te betalen aan schuldeisers. Deze terugbetalingen worden verwacht na drie belangrijke hoorzittingen op 22 oktober, 20 november en 12 december 2024. Als het terugbetalingsplan op 7 oktober wordt goedgekeurd, kunnen de uitbetalingen mogelijk nog voor het einde van het jaar beginnen.

Impact op de bredere cryptomarkt

De terugbetaling van $16 miljard kan leiden tot een aanzienlijke impuls in de cryptomarkt. Met name Bitcoin (BTC) en andere altcoins zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) kunnen profiteren, aangezien veel schuldeisers hun terugbetalingen mogelijk herinvesteren in de cryptomarkt.

Bezwaren tegen het compensatieplan

Niet alle schuldeisers zijn tevreden met het huidige compensatieplan. Advocaat Sunil Kavuri vertegenwoordigt een groep schuldeisers die van mening is dat zij in cryptovaluta moeten worden gecompenseerd, in plaats van in dollars tegen de waarde van hun tegoeden ten tijde van het faillissement. Volgens het huidige plan ontvangen schuldeisers minder dan verwacht, aangezien hun tegoeden werden gewaardeerd toen de cryptomarkt op een dieptepunt stond.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht FTX Token (FTT) schiet omhoog: Stijging van 67% in één uur verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!