In een recente discussie over de toekomst van programmeerbaarheid op XRP Ledger (XRPL), stelde Scott Chamberlain, medeoprichter van Evernode, een nieuwe aanpak voor om de functionaliteit van transacties te verbeteren. Met zijn voorstel, dat draait om de introductie van Hooks en een nieuw token genaamd Codii, wil Chamberlain smart contract-uitvoering op XRPL mogelijk maken, terwijl de kosten voor gebruikers beheersbaar blijven.

Hooks en Codii-token: Wat verandert er?

Chamberlains voorstel bestaat uit twee belangrijke elementen. Ten eerste introduceert hij Hooks – een flexibel en goedkoop systeem dat ondersteuning biedt voor gedecentraliseerde applicaties (DApps), zoals Evernode. Hooks kunnen taken automatiseren zoals registratie, reputatiescores en governance voor netwerkhosts. Dit maakt een naadloze afhandeling van transacties mogelijk zonder complexe processen voor gebruikers.

Het tweede element is het Codii-token, dat wordt gemunt door vergrendelde XRP en verbrand voor kosten die verband houden met de uitvoering van Hooks. Dit zou de financiële last voor gebruikers verlagen in vergelijking met het direct verbranden van XRP voor smart contract-triggers, wat volgens Chamberlain de programmeerbaarheid duurder zou maken naarmate de waarde van XRP stijgt.

Eenvoud versus complexiteit: Kritiek van Ripple CTO David Schwartz

David Schwartz, CTO van Ripple, uitte echter zijn scepsis over de noodzaak van deze extra complexiteit. Volgens Schwartz zou het simpelweg verbranden van XRP voor alle transactiekosten, zoals het huidige systeem, activiteiten kunnen stroomlijnen zonder de introductie van een tweede token zoals Codii. Hij wees op de risico’s van het beheren van twee tokens, wat volgens hem kan leiden tot verwateringsverliezen voor XRP-houders.

Chamberlain verdedigde zijn voorstel door te betogen dat het verbranden van XRP voor programmeerbaarheid te duur zou worden als XRP verder in waarde stijgt. Hij benadrukte dat Codii een zelfvoorzienend systeem zou bieden waarbij XRP-houders effectief de kosten van Hooks kunnen dekken via inflatoire aanpassingen.

Ondanks Chamberlains argumenten, bleef Schwartz bij zijn standpunt dat het simpel houden van transactiekosten, door alleen XRP te verbranden, het systeem eenvoudiger en toegankelijker maakt. Hij waarschuwde dat het opleggen van kosten via tokeninflatie de gebruiksvriendelijkheid kan compliceren zonder voldoende toegevoegde waarde.

Het bericht Ripple CTO reageert op verbetervoorstellen voor XRP Ledger verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!