bitcoin

Na de stijgingen van de afgelopen weken roepen steeds meer analisten op all-time highs voor Bitcoin. Als we echter de analisten van Santiment mogen geloven, dan kan het nog weleens even duren voordat Bitcoin richting een nieuw koersrecord gaat.

Nog even geduld voor koersrecords Bitcoin

Op 30 september schreef Santiment dat mensen die op een nieuwe Bitcoin all-time high rekenen waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben. In ieder geval tot het grote publiek zijn verwachtingen wat naar beneden afschaalt.

Santiment keek voor deze conclusie naar het sociale sentiment. Daaruit bleek dat er momenteel 1,8 bullish posts over Bitcoin zijn voor iedere bearish post.

“Markten bewegen historisch gezien altijd in de tegengestelde richting van de verwachtingen van de massa”, aldus Santiment.

Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want aan het begin van het jaar maakte Bitcoin ook een gigantische run mee naar de all-time high. Daar leek het ook een paar weken alsof de koers alleen maar kon stijgen.

Dat iedereen (of een groot deel van de markt) stijgingen verwacht, betekent niet dat het meteen tijd is voor koersdalingen. Je komt dan echter wel steeds dichter in de buurt van de koerstop. Wat dat betreft kan santiment gelijk krijgen.

Van $58.000 naar $66.000 in kleine twee weken

Ergens is het logisch dat iedereen weer bullish is over Bitcoin op dit moment. Van 17 september tot 28 september steeg de Bitcoin koers namelijk van onder de 58.000 dollar naar ongeveer 66.000 dollar in een kleine twee weken.

Daarmee steeg de Bitcoin koers over die periode met 14%, waarmee de beste septembermaand ooit in de boeken kan komen. Voorlopig staat er een stijging van 12% in de boeken voor september 2024.

Vandaag staat Bitcoin op 64.500 dollar en daarmee een stukje lager. De koers is 1,61% verloren en lijkt de week vandaag even bearish te starten.

Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de bullish periode meteen helemaal voorbij is. Het kan zijn dat de markt even op adem moet komen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin bullrun onwaarschijnlijk door ‘heet’ sociaal sentiment verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!