nvidia

Nvidia CEO Jensen Huang denkt dat alleen kunstmatige intelligentie (AI) de snelheid heeft om door AI geproduceerde nep-informatie te bevechten. Zijn conclusie? De enige manier om kunstmatige intelligentie met slechte bedoelingen te bevechten is met meer kunstmatige intelligentie.

Vuur met vuur bestrijden

“We hebben AI nodig om de meer donkere kant van AI te kunnen vangen”, zo vertelde Huang tijdens een evenement van 27 september in Washington. “De reden hiervoor is redelijk duidelijk: AI gaat nep-informatie produceren en gaat dat op grote snelheid doen. Je hebt iemand nodig die op hoge snelheid kan werken om dat te identificeren en af te sluiten.”

We hebben volgens Huang steeds betere digitale beveiliging nodig om ons nog te verdedigen. “We moeten er gewoon zeker van zijn dat we de ellende voorblijven. We hebben AI nodig om een voorsprong te behouden”, aldus Jensen Huang.

Met name in de Verenigde Staten maakt men zich momenteel zorgen over de opkomst van AI en desinformatie. Waarom? Omdat daar natuurlijk de verkiezingen voor de deur staan en nep-informatie een belangrijk wapen zijn in de verkiezingen.

Bijna 60% van de Amerikanen – waarvan de helft Democraten en de helft Republikeinen – zegt dat ze “extreem” of “heel” bezorgd zijn over het inzetten van AI om nep-informatie te creëren over de presidentiële kandidaten, zo blijkt uit onderzoek van het Pew Research Center.

Wordt AI alleen maar voor slechte zaken gebruikt?

Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat bijna 40% van de mensen gelooft dat AI “vooral voor het slechte” wordt gebruikt, terwijl slechts 5% het tegenovergestelde durft te beweren.

Wat dat betreft is het vertrouwen in dit nieuwe stukje technologie niet goed. Maar hetzelfde zei men in het begin natuurlijk over Bitcoin. Dat zou ook een valuta zijn voor criminelen, terwijl het internet er alleen maar zou zijn voor het verspreiden van porno.

Inmiddels weten we wel beter. Wat dat betreft moet nieuwe technologie zich altijd bewijzen, maar dat neemt niet weg dat er reële zorgen bestaan over de opkomst van kunstmatige intelligentie.

De technologie kan daadwerkelijk voor een hoop ellende zorgen. Met name door deepfakes die nu steeds beter worden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Nvidia-CEO Jensen Huang: Alleen AI kan de strijd tegen door AI geproduceerde desinformatie winnen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!