Ripple maakt een opvallende entree in de stablecoin-sector met de snelle aanmaak van zijn RLUSD token. Met 800.000 tokens gemunt in slechts één dag, lijkt Ripple zich op te maken voor een serieuze uitdaging aan de dominantie van Tether. Deze ontwikkeling roept vragen op over de toekomstige dynamiek in de stablecoin-markt.

Banner Ripple 1

Ongekende muntslag

Volgens data, gedeeld door XRPL-validator Vet, heeft Ripple in een verrassende zet 99% van de totale RLUSD-voorraad aangemaakt binnen 24 uur. Dit is een enorme sprong vergeleken met de initiële aanmaak van 100.000 tokens acht maanden geleden. RLUSD, momenteel in bètatesting, is vooralsnog alleen beschikbaar voor Ripple’s zakelijke partners.

Uitdaging voor Tether

Met deze agressieve strategie mikt Ripple op de bloeiende stablecoin-markt, die een toenemende vraag ziet vanwege de stabiliteit vergeleken met meer risicovolle assets. Tether, met een marktkapitalisatie van ongeveer $119 miljard, is het primaire doelwit. De timing van Ripple’s initiatief is cruciaal en zou de bestaande marktdynamiek kunnen verstoren.

XRP’s sterke positie

Ondanks de lopende juridische strijd met de SEC, vertoont XRP een opmerkelijke prestatie. De open interest is sinds 7 september met 67% gestegen tot $932,3 miljoen, het hoogste niveau sinds april 2024. Dit, gecombineerd met stijgende prijzen, suggereert een sterke opwaartse trend.

Toekomstperspectief

Monica Long, president van Ripple, heeft gehint op een officiële lancering van RLUSD voor het einde van 2024. Dit zou een significante mijlpaal voor het bedrijf betekenen en mogelijk als bullish katalysator voor XRP kunnen dienen. Echter, regulatoire risico’s blijven een punt van zorg, met de lopende SEC-zaak als potentiële complicerende factor.

The post Ripple daagt Tether uit met lancering RLUSD: Een nieuwe stablecoin-gigant in de maak? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!