Bitcoin amerika, usa

Veel mensen binnen de Bitcoin-industrie maken zich zorgen over de Amerikaanse verkiezingen. Onder president Joe Biden wordt de industrie al jaren tegengewerkt, waardoor men bang is voor een nieuwe overwinning van de Democraten (Kamala Harris). Volgens CK Zheng van crypto-hedgefonds ZX Squared Capital hoeven we ons echter geen zorgen te maken.

Verkiezingen niet van belang voor Bitcoin koers?

Volgens Zheng gaat de Bitcoin koers ongeacht de uitslag profiteren van de Amerikaanse verkiezingen, die voor november op het programma staan. “Omdat zowel de Republikeinen als de Democraten geen oplossingen bespreken voor de immer groeiende Amerikaanse schulden en begrotingstekorten tijdens deze verkiezing, zal dit heel bullish zijn voor Bitcoin. Met name na de Amerikaanse verkiezingen”, aldus CK Zheng.

Historisch gezien is het vierde kwartaal van het jaar ook nog eens behoorlijk bullish voor Bitcoin. In totaal steeg Bitcoin sinds 2013 zes keer met meer dan 50% in het vierde kwartaal.

In het vorige halving-jaar (2020) schoot de Bitcoin koers met 168% omhoog in het laatste kwartaal. Op dat moment vonden er ook Amerikaanse verkiezingen plaats. Als we een herhaling van die ontwikkeling krijgen, dan kan het weleens een hele positieve periode worden voor Bitcoin.

Al moeten we natuurlijk niet teveel hopen op basis van resultaten uit het verleden. Uiteindelijk draait het allemaal om de economische data die we momenteel binnenkrijgen en zeggen de resultaten uit het verleden niet alles.

Agressieve Amerikaanse centrale bank is bullish

Zheng denkt ook dat de agressieve renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank bullish is voor Bitcoin. Zij kozen er op 18 september voor om de rente met 0,50% te verlagen, in plaats van de 0,25% die langere tijd werd verwacht.

Net voor de renteverlaging veranderde de verwachting van de markt en rekende iedereen plotseling op een renteverlaging van 0,50%. Volgens de Amerikaanse centrale bank zelf was die stevige renteverlaging nodig om de kans op de gewenste zachte landing groter te maken.

De zachte landing betekent het scenario waarin de inflatie daalt naar de gewenste 2,0% en de Amerikaanse economie niet in een recessie terechtkomt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Hedgefonds: Amerikaanse verkiezingen gaan Bitcoin bullrun niet afremmen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!