Crash

De AEX koers is de nieuwe week niet goed begonnen en staat met 0,34% in het rood. Daarmee komt de AEX binnen op iets meer dan 914 punten. Moet de Nederlandse beursindex even op adem komen of zijn er grotere problemen op komst?

Problemen op komst voor de AEX?

Vooralsnog hebben we helemaal niets te klagen met de AEX, maar ook niet met Bitcoin, goud en de Amerikaanse aandelenbeurzen. Alles staat in 2024 ruim in de groene cijfers en is de afgelopen maanden flink gestegen.

Op 5 augustus en 6 september zagen we vervolgens twee stevige bodems ontstaan voor de financiële markten, maar vanaf dat punt is de AEX ook weer behoorlijk hersteld.

Zo stond de AEX in augustus nog op 840 punten, nadat in juli nog een all-time high van 950 punten werd aangetikt. Wat dat betreft waren de afgelopen maanden ook behoorlijk volatiel.

Maar inmiddels is de AEX koers vanaf de lokale bodem van 840 punten weer voldoende hersteld. Nu is het zaak om door te pakken en daar is gunstige macro-economische data voor nodig voor de Amsterdamse beursindex.

Belangrijke week aanstaande

Wat die economische data betreft komt er een hele belangrijke week aan voor de AEX. Het is namelijk tijd voor een bak met data over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die ons dichterbij een antwoord gaat brengen op de vraag of we nog een recessie krijgen in 2024 of 2025.

Vooralsnog lijkt dat niet het geval, want de economische groei is nog altijd ruim positief met +3,0% (gecorrigeerd voor inflatie voor Q2 2024 in Amerika).

Daarbij is de werkloosheid momenteel nog heel laag, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat we richting een recessie gaan. Uiteraard kan er nog altijd van alles veranderen, maar voorlopig lijkt het alsof we veilig zijn en dat is goed nieuws voor de AEX koers.

Voor de AEX is het namelijk cruciaal dat de renteverlagingen gepaard gaan met een gezonde economie, zodat mensen rustig blijven doorinvesteren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht AEX koers duikt omlaag: problemen op komst? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!