Remixpoint, een beursgenoteerd Japans bedrijf met een sterke interesse in crypto, heeft een opvallende stap gezet in de wereld van digitale valuta. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn balans heeft gebruikt om aanzienlijke investeringen te doen in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Avalanche (AVAX).

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Investering in detail

Volgens een officiële aankondiging van Remixpoint en een rapport van de Japanse nieuwssite CoinPost, heeft het bedrijf bijna 5,3 miljoen dollar uitgegeven aan zijn meest recente crypto-aankopen. De investeringen zijn als volgt verdeeld:

  • 64,4 BTC
  • 130,1 ETH
  • 2.260,5 SOL
  • 12.269,9 AVAX

Het leeuwendeel van de investering, ongeveer 4,22 miljoen dollar, ging naar Bitcoin. Voor elk van de andere cryptocurrencies – ETH, SOL en AVAX – werd ongeveer 351.700 dollar uitgegeven.

Strategie en toekomstplannen

Deze aankopen maken deel uit van een breder plan van Remixpoint om meer dan 10,5 miljoen dollar te investeren in Bitcoin, Ethereum en andere altcoins. Het bedrijf ziet deze stap als onderdeel van een herziene “cash management strategie”. Hoewel de focus ligt op Bitcoin, wil Remixpoint ook ETH en altcoins gebruiken om zijn portfolio te diversifiëren.

Remixpoint is van plan de aankopen in termijnen te doen, afhankelijk van de marktomstandigheden, met als doel alle aankopen voor het einde van het jaar af te ronden.

Motivatie: Bescherming tegen yen-waardedaling

Een interessant aspect van Remixpoint’s beslissing is de overweging van een mogelijke verdere waardedaling van de Japanse yen. Door te investeren in crypto-activa hoopt het bedrijf het risico van valutaschommelingen te beperken en zijn blootstelling aan de yen te verminderen.

Marktreactie en bedrijfsachtergrond

Het nieuws lijkt positief ontvangen te worden door de markt. De aandelenkoers van Remixpoint op de Tokyo Stock Exchange steeg naar het hoogste niveau sinds begin augustus.

Remixpoint, opgericht in 2004 en beursgenoteerd sinds 2006, heeft een interessante geschiedenis in de crypto-sector. Het bedrijf lanceerde in 2016 de crypto-exchange BITPoint, die het vorig jaar verkocht aan rivaal SBI.

The post Dit gigantische Japanse bedrijf investeert ook in crypto: dit zijn haar keuzes appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!