Bitcoin heeft helaas geen goed begin van de week. De munt staat vandaag een paar procent in de min, en daar kan nog wat extra’s bijkomen. Laten we naar de grafieken kijken om te zien wat we deze week kunnen verwachten.

Banner Bitcoin 1

Het grote plaatje van BTC

Om te beginnen gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we veel kunnen zien van het koersverleden. Op die manier worden er drie prijslevels duidelijk die al meerdere keren voor koersveranderingen hebben gezorgd.

Deze zones zijn weergegeven in het rood, en liggen rond de koersen van 49.000 dollar, 58.000 dollar en 62.000 dollar. Op deze plekken verandert de koers meestal van richting, waardoor het goed is om deze levels altijd helder te hebben in je grafiek. Je weet namelijk nooit of de munt hier nog eens terug zal komen.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van ongeveer 64.000 dollar, waarmee de munt boven deze drie zones beweegt. Deze prijslevels zullen nu dus ondersteuning kunnen geven als de koershier terugkomt, waardoor BTC dus nog een aantal vangnetten heeft als het nog wat verder zakt.

Neerwaartse trend gebroken

In de vorige analyse vertelden we al dat de prijs wat terug kon zakken, maar ook dat dit niet negatief hoeft te zijn voor de lange termijn. Zoals je kan zien in de grafiek is de munt al voorbij een koers van 65.000 dollar gekomen. Dit was de plek van het vorige hoogtepunt, en is aangegeven met de groene lijn.

Bitcoin is daarmee eindelijk uit een hele lange neerwaartse trend gebroken. En dit betekent dat dit hogere hoogtepunt waarschijnlijk wordt opgevolgd door een hoger laagtepunt. Alleen is nog niet bekend waar dit hogere laagtepunt geplant zal worden. Zoals aangegeven in de bovenstaande grafiek (met de groene pijltjes), zal één van de rode zones zich hier perfect voor lonen.

Kan BTC ook al vóór 62.000 dollar omhoog?

Om die prijslevels beter te zien, en om ook een beeld te krijgen van de trend op de korte termijn, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle niet voor 24 uur, maar voor 4 uur. Op die manier kunnen we de koers in iets meer detail zien.

Bitcoin lijkt op dit moment weer terug te vallen naar de bovenste rode zone (62.000 dollar), wat dus ook een logische plek is voor een hoger laagtepunt. Echter hoeft het niet eens zo ver te komen. Bitcoin beweegt op de korte termijn namelijk ook in een opwaartse trend. Zoals je kan zien wordt de koers steeds verder omhoog gedrukt en sluit geen enkele candle onder een vorig laagtepunt.

Aangezien de munt zijn vorige laagtepunt (op de korte termijn) heeft gemaakt op de bovenste zone, is het niet gek als BTC weer omhoog beweegt voordat het bij 62.000 dollar aankomt. Een verdere beweging omhoog zal pas zekerder zijn als je kan zien dat de munt op de bovenste zone reageert, óf als BTC van tevoren al omhoog gaat en daarmee weer voorbij zijn vorige hoogtepunt komt.

The post Analyse: tot welke koers kan Bitcoin nog zakken? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!