Ripple rechtszaak

In augustus werd een vonnis uitgesproken in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar dit betekende geen definitief einde aan de juridische strijd. Zoals gebruikelijk in dit soort zaken, hebben beide partijen de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Onlangs deelde de bekende pro-XRP advocaat Fred Rispoli op X zijn verwachtingen over een mogelijk beroep. De beslissing hierover wordt uiterlijk op 7 oktober verwacht.

60% kans op een beroep

Rispoli schat de kans dat de SEC in beroep gaat op 60%. Het beroep zou zich vooral richten op de uitspraak van juli 2023, waarin rechter Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt. Deze uitspraak is een belangrijk punt van discussie, omdat het grote gevolgen kan hebben voor de bredere cryptomarkt.

Hoewel Ripple in augustus een boete van $125 miljoen kreeg opgelegd, aanzienlijk lager dan de oorspronkelijke eis van $2 miljard, lijkt de SEC zich in een mogelijk beroep vooral te focussen op de juridische implicaties van de uitspraak over XRP’s status.

De uitkomst van een hoger beroep blijft onzeker, omdat veel afhangt van de rechters die de zaak toegewezen krijgen. Ondertussen blijven veel SEC-insiders geloven dat de uitspraak fundamenteel onjuist is en moet worden aangevochten. Rispoli waarschuwt echter dat een beroep een groot risico met zich meebrengt voor de SEC.

XRP koersverwachtingen

Een eventueel beroep kan verstrekkende gevolgen hebben voor XRP. Toch blijven veel analisten opvallend positief. Volgens marktanalist EGRAG zou XRP een stijging van 888% kunnen doormaken, wat de koers naar $31 zou brengen.

Deze voorspelling is gebaseerd op historische koersbewegingen uit 2017. In zijn nieuwste analyse wijst EGRAG op een terugkerend patroon in de maandelijkse XRP-grafiek, wat zou kunnen duiden op een nieuwe stijging. Hij stelt dat, als XRP zijn recordprijs van $3,31 weet te doorbreken, de munt verder kan stijgen richting het Fibonacci-uitbreidingsniveau van $31.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Beslissing SEC over beroep in Ripple-zaak verwacht op 7 oktober: Wat betekent dit voor XRP? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!