De week is volatiel begonnen voor Bitcoin (BTC), in afwachting op belangrijke economische gegevens later deze week. Momenteel zorgen de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell al voor directe veranderingen in de Bitcoin koers. Zijn opmerkingen worden dan ook door analisten gezien als cruciale indicatoren voor de huidige stand van de Amerikaanse economie en het bredere monetaire beleid.

Belangrijke inzichten van Powell

Tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse bijeenkomst van de National Association for Business Economics sprak Powell zijn vertrouwen uit in de huidige Amerikaanse arbeidsmarkten, voorafgaand aan de verwachte publicatie van nieuwe economische data op vrijdag. Hij benadrukte dat de Federal Reserve geen verrassende inflatiestijgingen verwacht in combinatie met de geplande renteverlagingen. Hier zijn enkele opvallende uitspraken van Powell:

  • “De Amerikaanse economie verkeert in een solide staat; we zijn van plan om dit te handhaven.”
  • “We hebben goede vooruitgang geboekt bij het herstellen van prijsstabiliteit zonder een pijnlijke stijging van de werkloosheid.”
  • “Een renteverlaging van 50 basispunten weerspiegelt het toenemende vertrouwen in de kracht van de arbeidsmarkt en inspanningen om de inflatiedoelstellingen te behalen.”
  • “De inflatie in de dienstensector zal blijven dalen zolang de huurgroei laag blijft voor nieuwe huurders.”
  • “De desinflatie is breed gebaseerd, en recente gegevens tonen verdere vooruitgang richting een duurzame terugkeer naar 2%.”

Powell benadrukte ook dat de arbeidsmarkt stabiel blijft en dat de Fed steeds meer vertrouwen krijgt dat de inflatie op een duurzaam pad richting de beoogde 2% zit.

Wat betekent dit voor cryptohandelaren?

Terwijl Powell’s uitspraken de bredere financiële markten beïnvloeden, blijft de cryptomarkt, en vooral Bitcoin, gevoelig voor macro-economische trends zoals renteverlagingen en inflatiecijfers. Handelaren in kortetermijnrente-futures in de VS voorspellen dat de Fed in november eerder kiest voor een verlaging van 25 basispunten dan de eerder verwachte 50 basispunten.

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor cryptohandelaren, met als hoogtepunt de publicatie van nieuwe arbeidsmarktgegevens op vrijdag. Deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld de volatiliteit in de cryptomarkt verder versterken.

Het bericht Bitcoin koers reageert op recente uitspraken vanuit Fed-voorzitter verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!