De Amerikaanse beleggingsapp Robinhood heeft geruchten ontkracht dat het plannen heeft om een eigen stablecoin uit te brengen.

Vorige week meldde Bloomberg dat Robinhood interesse had om de stablecoin-markt te betreden, maar een woordvoerder van het bedrijf heeft dit tegengesproken. “We hebben op dit moment geen concrete plannen om een stablecoin te lanceren,” aldus de woordvoerder.

Concurrentie op de stablecoin-markt groeit

De stablecoin-markt wordt steeds drukker, met grote spelers die zich in de strijd mengen. Zo introduceerde Ripple in april zijn eigen stablecoin, genaamd RLUSD, die momenteel in de testfase zit. De verwachting is dat deze later dit jaar voor het grote publiek beschikbaar komt.

Ripple waarschuwde eerder deze week voor oplichters die misbruik maken van de naam RLUSD, omdat de token nog niet officieel gelanceerd is.

Banner Ripple 1

Ook Revolut, een bekende Britse internetbank, overweegt de lancering van een eigen stablecoin. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, lijkt het erop dat ook zij zich in deze markt willen mengen.

De stablecoin-markt is echter al erg vol, met Tether’s USDT als koploper. USDT heeft een marktkapitalisatie van bijna 120 miljard dollar, gevolgd door Circle’s USDC met 36 miljard dollar.

Toekomst van stablecoins ziet er rooskleurig uit

Ondanks de toenemende concurrentie zijn veel experts, zoals het bekende brokeragebedrijf Bernstein, ervan overtuigd dat de stablecoin-markt de komende vijf jaar enorm kan groeien, mogelijk tot wel 3 biljoen dollar. Stablecoins worden steeds vaker gebruikt als betaalmiddel, vooral in opkomende markten.

In opkomende markten zoals Brazilië, Indonesië, Turkije, India en Nigeria koopt bijna de helft van de cryptogebruikers stablecoins om hun geld in dollars te sparen, volgens een onderzoek van Castle Island Ventures, Brevan Howard Digital en Artemis.

Bijna 40% gebruikt stablecoins om goederen of diensten te betalen, terwijl meer dan een vijfde salarissen ontvangt of betaalt in dergelijke tokens.

We zijn benieuwd welke bedrijven de sprong uiteindelijk wagen, maar voor nu lijkt Robinhood in ieder geval aan de zijlijn te blijven staan.

The post Robinhood ontkent geruchten over lancering eigen stablecoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!