De Japanse investeringsmaatschappij Metaplanet Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat het opnieuw een flinke hoeveelheid bitcoin heeft ingekocht. Het bedrijf kocht 107,9 bitcoin, goed voor zo’n 1 miljard yen (ongeveer 6,2 miljoen euro).

Met deze nieuwe aankoop heeft het bedrijf nu in totaal 506,7 bitcoin in handen, met een totale waarde van ongeveer 30,2 miljoen euro, gebaseerd op de huidige koers.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin kopen goed voor aandelenkoers

Hoewel de bitcoin koers afgelopen week nog boven de 59.000 euro uitkwam, is de koers in de afgelopen 24 uur met 1,27% gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond de 57.251 euro per bitcoin.

Metaplanet zit al een tijdje op een bitcoin-koopgolf. Sinds mei van dit jaar heeft het bedrijf de strategie aangenomen om bitcoin te gebruiken als een belangrijk onderdeel van hun financiële reserve.

Ondertussen lijkt deze bitcoin-aankoop goed nieuws te zijn voor de aandeelhouders van Metaplanet. Het aandeel van het bedrijf steeg vandaag met 4,24% en staat nu rond de 1.033 yen. Ook de Japanse beurs doet het goed, met een stijging van 1,91% in de Nikkei 225 index.

Metaplanet is zeker niet de enige grote speler die bitcoin blijft verzamelen. Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, blijft de grootste houder van bitcoin, met een indrukwekkende 252.220 BTC in bezit. Ook Marathon Digital volgt met 26.200 BTC op hun balans.

Pro-crypto beleid in Japan

In ander nieuws uit Japan: de aankomende Japanse premier, Shigeru Ishiba, heeft plannen aangekondigd om blockchain en NFT-technologie in te zetten voor de lokale economieën van het land.

Ishiba, die onlangs de verkiezing voor het leiderschap van de Japanse Liberale Democratische Partij (LDP) heeft gewonnen, ziet kansen in het gebruik van deze technologieën om lokale producten zoals voedsel en toerisme wereldwijd te promoten.

Hij wil met behulp van blockchain en NFT’s de waarde van deze producten verhogen door ze aantrekkelijker te maken voor de internationale markt. Daarnaast is Ishiba van plan om een algemene verkiezing uit te schrijven op 27 oktober. De verwachting is dat zijn partij, de LDP, haar meerderheid in het parlement behoudt.

Ook Masaaki Taira, hoofd van de web3-taskforce van de LDP, wordt benoemd tot Minister van Digitale Zaken. Taira pleit al langer voor hervormingen in het belastingstelsel om cryptobedrijven en startups meer ruimte te geven in Japan. Volgens hem is het huidige systeem niet geschikt voor de snelle ontwikkelingen in de cryptowereld.

The post Grote speler Japan koopt voor miljoenen Bitcoin, premierkandidaat Ishiba steunt crypto appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!