Bithumb Logo

Het Zuid-Koreaanse Bithumb deelde met zijn aandeelhouders de plannen om een beursnotering in de Verenigde Staten te realiseren. Daarmee wil Bithumb het grote Coinbase achterna en gaan voor een beursnotering aan de Nasdaq, de Amerikaanse techbeurs.

Vorig jaar vergelijkbare plannen

Vorig jaar had Bithumb nog vergelijkbare plannen. Destijds wilde het echter gaan voor een beursnotering in Zuid-Korea. Op dat moment, volgens de verhalen althans, was het doel van de beursnotering om het gat met concurrent Upbit te verkleinen in Zuid-Korea.

Hoewel Bithumb wereldwijd gezien de nummer 18 is qua handelsvolume, is Upbit opgeklommen tot de vijfde positie. Daarmee staat Bithumb dus nog ver achter op Upbit, maar dat weerhoudt ze er niet van om af te zien van een beursnotering.

Nadat Samsung Securities werd uitgekozen als manager voor de beursnotering, plande Bithumb de lancering op de Kosdaq (Zuid-Koreaanse versie van de Nasdaq) in voor einde 2025. Voor de notering aan de Amerikaanse Nasdaq is nog geen concrete datum genoemd.

Alle mogelijkheden staan open

Wat Bithumb zelf betreft staan alle mogelijkheden nog open. “Wat de beursnotering betreft staan alle mogelijkheden nog open. Niet alleen binnenlandse mogelijkheden. Ook overzeese kansen worden overwogen”, aldus Bithumb in een verklaring.

Als Bithumb naar Amerika zou verhuizen, dan zou het zich bij Coinbase voegen als de enige andere cryptobeurs met een notering aan de Nasdaq.

Voor Coinbase heeft de beursnotering niet verkeerd uitgepakt. De waarde van het aandeel is sinds de start van de handel met ongeveer 50% gestegen.

De industrie zou er weleens van kunnen profiteren als partijen als Bithumb voor een beursnotering kiezen. Dat zorgt immers voor meer transparantie en meer vertrouwen in de genoteerde cryptobeurzen, en daar wil het nog weleens aan ontbreken.

Denk bijvoorbeeld aan het omvallen van FTX, wat nog niet eens heel lang geleden is. Daarvan krijgen de crediteuren, als het goed is, de komende weken ongeveer 16 miljard dollar uitgekeerd. Als dat echter in Bitcoin was gebleven, dan was het tenminste 4x zoveel geweest nu.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bithumb wil Coinbase achterna met beursnotering op de Nasdaq verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!