Bitcoin (BTC) heeft tijdens de maand september, die traditioneel gezien een zwakke maand is, een bijzondere prestatie neergezet door meer dan 20% te stijgen. Ondanks een recente correctie van bijna $3.000, lijkt BTC op weg naar zijn meest bullish september in meer dan tien jaar. Laten we eens kijken naar de factoren achter deze onverwachte stijging en of deze rally kan doorzetten.

Banner Bitcoin 1

Groeiende ETF-instroom

Een belangrijke factor is de toenemende instroom in spot Bitcoin ETF’s. Alleen al in de afgelopen week trokken deze producten meer dan $1 miljard aan, met positieve stromen in 13 van de laatste 15 handelsdagen. Deze trend begon op 9 september, kort na een prijsdaling van BTC onder $53.000.

Lange-termijn houders en mogelijke zorgen

Interessant is dat sommige ETF-investeerders nu als lange-termijn houders worden beschouwd, aangezien hun bezit de 155-dagen grens heeft overschreden. Dit kan echter ook een waarschuwingsteken zijn, aangezien zulke verschuivingen vaak in de late stadia van een bullmarkt plaatsvinden.

Gevolgen van de rally

De recente prijsstijging heeft veel investeerders weer winstgevend gemaakt, met meer dan 90% in de plus toen BTC boven $65.000 handelde. Korte-termijn houders, die BTC minder dan 155 dagen bezitten, kochten gemiddeld rond $63.000. Dit niveau kan nu als ondersteuning dienen, maar een massale verkoop zou de prijs kunnen doen dalen.

Oververhitting van de futuresmarkt?

Een mogelijk zorgwekkend teken is de groei van de Open Interest in de futuresmarkt tot meer dan $19 miljard. Historisch gezien heeft dit in 2024 tot volatiliteit geleid.

Een factor die niet over het hoofd gezien mag worden, is de Federal Reserve. De verlaging van de rente met 0,5% op 18 september, de eerste in vier jaar, heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de stijging van BTC. Lagere rentes maken ‘geld goedkoper’, wat vaak gunstig is voor risicovolle assets zoals Bitcoin.

Vooruitzichten

Met de verwachting van verdere renteverlagingen door de Fed, zou de prijs van BTC zijn bullish rally kunnen hervatten. Sommige analisten speculeren zelfs over een mogelijk nieuw all-time high voor het einde van het jaar.

The post Dit is de reden waarom Bitcoin in drie weken 20% steeg appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!