In september 2024 heeft The Open Network (TON) blockchain een bijzondere prestatie geleverd door 50% van alle layer-1 transacties voor zijn rekening te nemen. Deze dominantie wordt toegeschreven aan het succes van verschillende Telegram-gerelateerde projecten en viraal geworden games op het TON-netwerk.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Viral succes van Telegram-gebaseerde games

De opkomst van TON wordt vooral gedreven door populaire tap-to-earn games zoals Hamster Kombat en Catizen, evenals projecten als DOGS en Watbird. Deze games hebben miljoenen actieve gebruikers weten aan te trekken en spelen een cruciale rol in de groei van het TON-ecosysteem.

Een opmerkelijk voorbeeld is de DOGS meme coin, die kort na de lancering 17 miljoen token claims bereikte en in augustus 28 miljoen maandelijks actieve gebruikers (MAU) telde. Met meer dan 5 miljoen unieke wallets is DOGS een van de populairste meme coins geworden, mede dankzij de integratie met het 

Telegram-ecosysteem

Hamster Kombat vestigde eveneens records door in korte tijd 300 miljoen gebruikers te bereiken, waarmee het een van de snelst groeiende web3-games ooit werd. Ook Catizen droeg bij aan TON’s succes, met noteringen op grote exchanges als Binance en Coinbase voor de native CATI-token.

Sterke groei in TVL en GameFi-dominantie

De total value locked (TVL) op de TON blockchain steeg in september met bijna 40%, van $311,66 miljoen naar $431,98 miljoen. Experts Collin Wu en WuliGy benadrukken TON’s sterke positie in de GameFi-sector, waarbij onvoorspelbare beloningen gebruikers stimuleren om actief te blijven.

Ze wijzen ook op het enorme groeipotentieel in regio’s zoals de GOS-landen, Zuid-Azië en gebieden waar creditcards minder gebruikelijk zijn. Naarmate deze regio’s web3 en crypto-betalingen omarmen, verwachten analisten een verdere expansie van het TON-ecosysteem.

Toekomstperspectief

Met zijn sterke prestaties in september heeft TON zich gepositioneerd als een leidende kracht in de layer-1 blockchain-ruimte. De combinatie van populaire games, groeiende gebruikersbasis en toenemende TVL suggereert dat TON wellicht een blijvende impact zal hebben op de blockchain-industrie, vooral in opkomende markten.

The post Hoe kan het dat de TON blockchain zo populair is? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!