Robinhood heeft aangekondigd dat het zijn Europese klanten nu de mogelijkheid biedt om meer dan 20 digitale activa, zoals Bitcoin, Ethereum, Solana en USD Coin, te storten en op te nemen. Deze update volgt op een toenemende vraag naar dergelijke functies in Europa en maakt deel uit van Robinhoods strategie om zijn aanwezigheid in de regio te versterken.

Volgens Johann Kerbrat, algemeen directeur van Robinhood Crypto, was deze mogelijkheid een van de meest gevraagde functies door klanten. De lancering van de crypto-diensten in Europa begon in december, toen Robinhood gebruikers toegang gaf tot meer dan 25 digitale valuta’s, met als doel een belangrijke markt te veroveren.

Daarnaast wil Robinhood blockchaintechnologie verder integreren in zijn diensten om bijvoorbeeld reële activa te tokeniseren en efficiënter te maken. Kerbrat besprak deze plannen tijdens een podcast, waarin hij aangaf dat blockchain veel potentie heeft om bredere toepassingen mogelijk te maken.

De lancering van de nieuwe functie komt op een moment dat de regelgeving rondom digitale activa in Europa wordt aangescherpt. Vorig jaar werd de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-verordening goedgekeurd, die richtlijnen stelt voor crypto-bedrijven, met de nadruk op stablecoins, anti-witwas-maatregelen en consumentenbescherming. Ondanks strengere regels, zoals in Duitsland en Frankrijk, blijft Robinhood vastberaden om in Europa te groeien.

Ten aanzien van de veiligheid van klantactiva gaf Kerbrat aan dat de meeste activa in cold storage worden bewaard, met aanvullende beveiligingsmaatregelen zoals misdaadverzekeringen en transactiescanning om klanten te beschermen tegen phishing en oplichting. Robinhood blijft zich ook richten op het voorlichten van gebruikers over veiligheid.

Het bericht Robinhood versterkt Europese expansie met functies voor overdrachten verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!