Arbitrum One, een layer 2 optimistic rollup voor Ethereum, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de grens van 1 miljard transacties te overschrijden. Deze prestatie werd behaald binnen drie jaar na de lancering van het mainnet in augustus 2021.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Concurrentiepositie in de layer 2-markt

Volgens data van Blockscan heeft concurrent Base tot nu toe 755 miljoen transacties geregistreerd, terwijl OP Mainnet 347 miljoen transacties heeft bereikt. Hoewel Base, geïncubeerd door Coinbase, momenteel leidt in dagelijkse transacties, neemt Arbitrum de tweede plaats in volgens het datadashboard van The Block.

Ondanks de sterke concurrentie blijft Arbitrum’s totale waarde vergrendeld (TVL) de hoogste onder layer 2-oplossingen, met $2,5 miljard, gevolgd door Base met $2,2 miljard, volgens gegevens van DeFiLlama.

Hoe werkt Arbitrum?

Ontwikkeld door Offchain Labs, maakt Arbitrum gebruik van optimistic rollup-technologie. Deze technologie creëert een off-chain computatienetwerk dat snellere en kosteneffectievere transacties mogelijk maakt, terwijl het de veiligheid van de Ethereum-blockchain behoudt.

Het ‘optimistische’ aspect van deze technologie gaat ervan uit dat transacties standaard geldig zijn en verifieert ze alleen bij uitdaging. Dit vermindert de computationele belasting op de hoofdketen van Ethereum, wat leidt tot snellere transactieverwerking en lagere kosten.

Arbitrum One beschikt over actieve fraudebewijzen en een beveiligingsmechanisme dat transactie-uitdagingen mogelijk maakt. Het bevindt zich echter nog in de eerste fase en is nog niet overgegaan naar een volledig de “permissionless” staat.

Arbitrum’s ecosysteem

Offchain Labs beheert verschillende layer 2-netwerken op Ethereum, elk met een eigen ecosysteem:

  1. Arbitrum One: Het vlaggenschip en de eerste layer 2-keten.
  2. Arbitrum Nova: Een tweede layer 2-keten die gebruikmaakt van het AnyTrust-protocol, een off-chain data-beschikbaarheidslaag voor het opslaan van transactiegegevens en het schalen van applicaties.

In oktober 2023 lanceerde Offchain Labs tools voor ontwikkelaars om hun eigen layer 3-blockchains te creëren met behulp van de Orbit-softwarestack. Orbit stelt ontwikkelaars in staat om een eigen keten te maken die afwikkelt op Arbitrum One of Nova.

Met deze milestone en voortdurende innovatie blijft Arbitrum One een belangrijke speler in de groeiende layer 2-markt, waarbij het efficiëntie en schaalbaarheid biedt bovenop het Ethereum-netwerk.

The post Arbitrum One bereikt mijlpaal van 1 miljard transacties appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!