Michael Dell was de afgelopen maanden meerdere malen positief over Bitcoin op Twitter. Nu verkocht hij in september voor 1,22 miljard dollar een totaal van 10 miljoen aandelen in het gelijknamige computerbedrijf Dell.

Na die verkoop bezit Michael Dell nog 16,91 miljoen aandelen in het bedrijf, die een waarde dragen van ruim 2 miljard dollar.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Michael Dell dumpt Dell

De verkoop van Michael Dell markeert de tweede aandelendump in één maand tijd. Op 23 september maakte Dell namelijk ook al bekend dat hij 10 miljoen aandelen in het gelijknamige Dell had verkocht voor 1,17 miljard dollar over zeven transacties tussen 19 september en 23 september.

Dell Technologies staat dit jaar 58,5% in de plus. Dankzij die stijging maakt Dell weer onderdeel uit van de befaamde S&P 500, de aandelenindex die de 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten volgt.

Het gaat goed met Dell Technologies vanwege de opkomst van kunstmatige intelligentie. Dell is een partij die bedrijven in die sector kan helpen met het draaien van servers die nodig zijn voor AI-applicaties.

In mei tikte het aandeel van Dell zelfs een nieuwe all-time high aan. Enkele maanden nadat Bitcoin in maart 2024 zijn all-time high van 73.800 dollar bereikte. Het is vooralsnog onduidelijk waarom Michael Dell zijn aandelen op de markt dumpt.

Het aandeel reageert overigens niet heftig op de verkopen. In de na-handel daalde Dell met slechts 0,33%.

Springt Dell op Bitcoin?

In de zomer begon Michael Dell ineens met posten over Bitcoin. Zo publiceerde hij in juni de onderstaande tweet, maar ook het bericht “schaarste creëert waarde.” Waarop Michael Saylor, voormalig CEO van MicroStrategy, reageerde met “Bitcoin is digitale schaarste.”

Dat antwoord van Michael Saylor werd vervolgens weer geretweet door Michael Dell. Waardoor uiteraard de speculatie ontstond dat we na Michael Saylor nog een rijke Michael zouden krijgen die in grote hoeveelheden Bitcoin opkoopt.

Voorlopig is het nog onduidelijk of daar sprake van is, maar met de verkopen van zijn Dell-aandelen is er in ieder geval een hoop kapitaal vrijgekomen om dergelijke acties te ondernemen.

The post Bitcoin-fan Michael Dell verkoopt voor $1,2 miljard aandelen Dell appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!