De deadline voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om beroep aan te tekenen tegen de uitspraak in de zaak tegen Ripple is vastgesteld op 7 oktober. Naarmate de deadline nadert, heeft FOX Business-journaliste Eleanor Terrett de voor- en nadelen van de zaak geanalyseerd en de mogelijke gevolgen besproken als de SEC besluit geen beroep aan te tekenen.

In een bericht op dinsdag citeerde Terrett bronnen die aangeven dat de kans op een beroep groot is, gezien de impact die de uitkomst van de zaak kan hebben op de cryptoregulering in de Verenigde Staten.

SEC waarschijnlijk in beroep

Volgens Terretts bericht van dinsdag citeerde ze voormalig SEC-advocaat Marc Powers, die aangaf dat het waarschijnlijk is dat de toezichthouder in beroep gaat tegen de uitspraak van 7 augustus. Powers wees erop dat de SEC vanwege de grote implicaties voor cryptoregulering in de VS waarschijnlijk deze stap zal nemen.

Hij verklaarde verder dat de SEC en zijn crypto-sceptische voorzitter, Gary Gensler, willen voorkomen dat de “tweesnijdende regulering” die uit de uitspraak van rechter Torres voortvloeit, definitief wordt. Bovendien wil de SEC niet dat het oordeel over de programmatische verkoop in stand blijft.

Interessant is dat een SEC-advocaat een vergelijkbaar standpunt deelde met Powers. Tijdens een zitting in januari gaf de advocaat aan het niet eens te zijn met de scheiding van primaire en secundaire investeerders door rechter Torres. De advocaat benadrukte dat XRP hetzelfde blijft, of het nu aan institutionele of particuliere beleggers wordt verkocht.

Opvallend is dat de SEC onmiddellijk probeerde in beroep te gaan tegen het oordeel over de programmatische verkoop, maar de rechtbank wees het verzoek af. Rechter Torres verduidelijkte dat de SEC pas beroep kan aantekenen na een definitief oordeel.

Uitkomst kan invloed hebben op andere zaken

Terrett merkte op dat de uitkomst van deze zaak waarschijnlijk invloed zal hebben op andere juridische geschillen waarin de SEC betrokken is. De rechtszaken van de SEC tegen Binance, Coinbase en Kraken, waarin niet-geregistreerde effecten een rol spelen, worden nog steeds gevoerd. Deze platforms volgen de Ripple vs. SEC-zaak nauwlettend.

Als de SEC besluit geen beroep aan te tekenen, zouden deze beurzen de Ripple-uitspraak kunnen gebruiken als referentiepunt in hun eigen juridische strijd met de toezichthouder. Terraform Labs heeft al geprobeerd dit argument in te zetten, maar zonder succes.

Beroep is een verspilling van middelen

Jeremy Hogan, partner bij Hogan en Hogan, betoogde dat een beroep door de SEC een verspilling van middelen zou zijn. Hij stelde dat het agentschap zich niet zou moeten focussen op het winnen van één enkel activum in een sector die zo breed is als de cryptomarkt.

Volgens Hogan zou de SEC beter de programmatische verkoopkwestie kunnen aanpakken door confrontatie met Coinbase en Binance. Hij wees erop dat de zaken tegen deze beurzen relevanter zijn voor de huidige handhavingsprioriteiten en beter inspelen op de kwestie van secundaire verkopen.

Ondanks de groeiende speculatie dat de SEC in beroep zal gaan, blijft Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, volhouden dat de zaak voorbij is. Hij benadrukte dat de kleine kans op succes in het Hof van Beroep betekent dat de Amerikaanse toezichthouder de uitspraak waarschijnlijk niet succesvol kan aanvechten.

Het bericht Ripple vs. SEC: FOX-journaliste bespreekt regulerende implicaties verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!