De Bitcoin koers kende gisteren een wat slechtere dag. Na het aantikken van de 66.000 dollar in september, begon de nieuwe maand met rode cijfers. Inmiddels is Bitcoin daar weer een beetje van hersteld, maar bij de ETFs zagen we eigenlijk niets van die ellende.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bitcoin ETFs slurpen kapitaal op

In de Verenigde Staten wisten de ETFs namelijk weer voor 61 miljoen dollar aan kapitaal naar binnen te trekken. BlackRock was de grote winnaar met een kapitaalinstroom van 21,5 miljoen dollar op maandag.

Daarmee behaalden de Bitcoin ETFs al een reeks van acht opeenvolgende dagen van kapitaalinstromen.

Ondanks het feit dat Bitcoin de laatste dagen dus wat minder wist te presteren en het bullish momentum een knauw kreeg, doen de ETFs in de Verenigde Staten het goed.

In principe is dat een goed signaal voor de markt. Als de ETFs op dit tempo Bitcoin blijven opslurpen, dan zijn ze jaarlijks goed voor miljarden dollars aan instromen en dat gaan we op termijn natuurlijk terugzien aan de Bitcoin koers.

Japan draagt ook steentje bij

In Japan draagt Metaplanet ook zijn steentje bij aan het opdrijven van de Bitcoin koers. Metaplanet is een beursgenoteerd Japans bedrijf dat enige tijd geleden aankondigde de koers van MicroStrategy te volgen.

MicroStrategy werd in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat Bitcoin adopteerde als primaire reserve-asset. Sindsdien wist MicroStrategy meer dan 1% van alle 21 miljoen Bitcoin te verzamelen.

Nu heeft Metaplanet “de achtervolging” ingezet. Het kocht vannacht opnieuw voor enkele miljoenen dollars aan Bitcoin. In totaal bezit het Japanse bedrijf nu 507 Bitcoin ter waarde van ruim 32 miljoen dollar.

Wat dat betreft blijft de adoptie van Bitcoin op het hoogste financiële wereldtoneel doorzetten. Nu moet zich dat nog uiten in hogere koersen voor de digitale munt. Dat is voorlopig het enige wat een beetje uitblijft voor Bitcoin. Na de all-time high van maart 2024 zagen we geen echte spectaculaire dingen meer.

The post Bitcoin ETFs in Amerika slepen voor $61 miljoen aan kapitaal naar binnen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!