Ethereum is vandaag met 5,32% gedaald naar een koers van 2.247 euro. De daling hangt samen met de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, waar de recente escalatie tussen Israël en Iran de markten onrustig maakt.

Beleggers zijn hierdoor voorzichtig geworden, wat niet alleen Ethereum maar de hele cryptomarkt treft.

Banner Ethereum 1

Gevolgen van spanningen in het Midden-Oosten

De onrust in het Midden-Oosten zorgt voor onzekerheid op de financiële markten, waaronder ook de cryptomarkt. Toen het nieuws bekend werd dat Iran raketten afvuurde op Israël, zakte Ethereum onder een belangrijke grens.

Beleggers verwachten mogelijk een verdere reactie vanuit Israël, wat de spanning nog verder kan opvoeren. Hierdoor verkopen steeds meer mensen hun Ethereum, wat de koers onder druk zet.

Bovendien zijn de reserves van Ethereum op beurzen toegenomen. Dit betekent dat er meer Ethereum klaarstaat om verkocht te worden, wat de druk op de prijs kan blijven verhogen.

Ethereum op beurzen neemt toe

Is er hoop op herstel?

Hoewel de huidige situatie spannend is, zijn er ook signalen dat Ethereum op termijn weer kan stijgen. Historisch gezien doet Ethereum het in het vierde kwartaal vaak goed, met een gemiddelde stijging van 20,8%, volgens data van Coinglass. Dit zou betekenen dat de koers van Ethereum in de komende maanden zou kunnen herstellen, misschien zelfs tot boven de 2800 euro.

Daarnaast zijn grote beleggers, ook wel ‘whales’ genoemd, bezig met het verzamelen van Ethereum. Deze grote spelers hebben sinds augustus hun posities flink uitgebreid, wat meestal een teken is dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van de munt. Dit soort aankopen door grote partijen kan de koers ondersteunen en verdere dalingen tegenhouden.

Verwachting van Ethereum koers

Het blijft spannend voor Ethereum. De geopolitieke situatie in het Midden-Oosten heeft duidelijk invloed op de markt, en als de spanningen verder oplopen, kan de prijs nog meer dalen.

Maar er zijn ook redenen om optimistisch te blijven: de interesse van grote beleggers en de positieve prestaties van Ethereum in het verleden wijzen erop dat een herstel mogelijk is.

The post Ethereum zakt 5% en kan verder dalen door spanning Midden-Oosten, maar er is hoop appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!