In een belangrijke stap voor het beruchte cryptocurrency-platform FTX, heeft maar liefst 95% van de gebruikers hun steun uitgesproken voor het voorgestelde reorganisatieplan. De stemming, waarbij zowel FTX-klanten als schuldeisers betrokken waren, benadrukt de gezamenlijke wens naar een mogelijke heropleving van de beurs na de val als gevolg van beschuldigingen van fraude en wanbeheer.

Overweldigende steun van FTX-klanten

Tijdens een zitting op dinsdag meldde het Amerikaanse faillissementsgerecht voor het district Delaware dat ongeveer 94,5% van de FTX-klanten in een stemming op 16 augustus het reorganisatieplan steunde. Dit plan, dat claims van in totaal $6,83 miljard betreft, kreeg brede steun van gebruikers die erop hopen hun investeringen terug te krijgen.

Het reorganisatieplan geeft aan dat bijna 98% van de schuldeisers naar verwachting minimaal 118% van hun claims in contanten zullen ontvangen, gebaseerd op de waardering van de digitale activa op het moment van de faillissementsaanvraag. Bovendien zullen voorkeursaandeelhouders naar verwachting 100% van hun activa terugkrijgen.

In een tweet bevestigde FTX: “FTX zal 100% van de activa onder haar controle teruggeven aan schuldeisers volgens het Ch. 11-plan.”

Complexe faillissementsprocedures

Hoewel FTX optimistisch is over de voortgang, erkent het bedrijf dat er complexe claims van zowel klanten als voorkeursaandeelhouders zijn die zorgvuldig in evenwicht moeten worden gebracht. “FTX en de voorkeursaandeelhouders hebben concurrerende claims op de verbeurdverklaringsopbrengsten,” verklaarde het bedrijf. De uiteindelijke beslissing over deze claims ligt bij het DOJ (Department of Justice), en een schikking kan langdurige juridische geschillen voorkomen.

John J. Ray III, CEO en Chief Restructuring Officer van FTX, benadrukte het belang van de sterke deelname aan de stemming. Hij zei: “De robuuste stemdeelname toont de sterke steun voor het reorganisatieplan van FTX.” Volgens Ray is het plan gestructureerd om een terugbetaling van 100% van de faillissementsclaims te garanderen, inclusief rente voor niet-gouvernementele schuldeisers.

Uitkijken naar definitieve goedkeuring

FTX werkt verder aan een gecentraliseerd distributieproces dat is ontworpen om uitbetalingen te stroomlijnen en overmatige kosten te minimaliseren. Dit alles gebeurt te midden van groeiende eisen voor transparantie en efficiëntie, terwijl schuldeisers wachten op een definitieve oplossing.

Ondanks de positieve ontwikkelingen, worden gebruikers aangemoedigd om alert te blijven op misleidende informatie over de verdeling van activa. Sommige rapporten hebben ten onrechte beweerd dat uitbetalingen deze week zouden beginnen. De definitieve goedkeuring van het herstructureringsplan wordt echter pas verwacht tijdens de rechtszitting op 7 oktober 2024.

De uitkomst van deze hoorzitting zou de toekomst van FTX kunnen vormgeven en mogelijk het vertrouwen onder investeerders in de cryptomarkt herstellen.

Het bericht 95% van FTX-gebruikers steunt nieuw reorganisatieplan verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!