cardano, ada

De afgelopen weken heeft de cryptomarkt een breed positief sentiment ervaren, wat ook Cardano (ADA) een flinke waardestijging opleverde. De koers van ADA piekte kortstondig boven de $0,41, het hoogste niveau sinds juli. Ondanks deze opwaartse beweging waarschuwen sommige analisten voor een mogelijke sterke koersdaling.

Een opvallende voorspelling komt van de TradingView-analist bekend als RayTrader. Hij stelt dat de recente stijging van ADA niet duidt op een terugkeer van de bulls. In plaats daarvan voorziet hij een daling naar waardes tussen de $0,16 en $0,15. Dit zou neerkomen op een verlies van ruim 61% ten opzichte van de recente piek.

Shortposities op ADA

RayTrader ziet het huidige prijsniveau als een goed moment voor short sellers om hun posities in ADA te behouden of zelfs uit te breiden. Hij noemt een tussentijds koersdoel van $0,25 realistisch, met potentieel meer winst voor beleggers die bereid zijn te wachten op een verdere daling naar $0,15.

Hoewel RayTrader een bearish vooruitzicht heeft, zijn er ook optimistischere geluiden van andere analisten. Zij wijzen op historische patronen en voorspellen juist kansen voor een toekomstige bullmarkt.

Ontwikkeling Leios-protocol

Ondanks het pessimisme rondom de koers blijven de ontwikkelaars van Cardano hard werken. Het netwerk behoort consequent tot de platformen met de meeste ontwikkeling. Recent werd het nieuwe Leios-protocol geïntroduceerd om de transactiesnelheid te verbeteren, waarmee Cardano zich positioneert als concurrent van Solana (SOL).

Het Leios-protocol introduceert “input endorsers”, die de validatie van transacties scheiden van de blokcreatie. Deze innovatie verhoogt de verwerkingssnelheid zonder dat de decentralisatie van het netwerk in gevaar komt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Crypto analist waarschuwt: ‘Cardano (ADA) koers kan met 61% dalen’ verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!