De populaire meme-coin Dogecoin (DOGE) heeft deze week een flinke daling doorgemaakt. De koers zakte van een piek van $0,1321 op zaterdag naar een dieptepunt van $0,1026 op dinsdag, een daling van meer dan 20%. En dit ondanks het feit dat de whale activiteit van DOGE juist aan het toenemen is.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

On-chain activiteit blijft hoog

On-chain analysebureau Santiment heeft een gedetailleerde analyse gedeeld van de Dogecoin-activiteit. Hieruit blijkt dat grote holders, ook wel ‘whales’ genoemd, nog steeds zeer actief zijn in het netwerk. Santiment meldt: “Hoewel ze winst namen vlak voor de top, blijft hun activiteit zeer hoog op het DOGE-netwerk.”

Enkele opvallende cijfers:

  • 63.689 DOGE-adressen hebben in de laatste drie dagen transacties uitgevoerd, de langste reeks sinds begin april.
  • Er waren 1.203 whaletransacties (>$100.000) voorafgaand aan de lokale DOGE-piek op 28 september, de hoogste whalesactiviteit sinds eind mei.

Deze cijfers suggereren dat, ondanks de recente prijsdaling, er nog steeds veel interesse en activiteit is onder grote DOGE-holders.

Groei in nieuwe adressen

Crypto-analist Ali Martinez wijst op de sterke groei van het Dogecoin-netwerk. In de afgelopen week is het aantal nieuwe DOGE-adressen met 72% gestegen. Alleen al gisteren werden er 19.630 nieuwe DOGE-adressen aangemaakt. Deze toename in nieuwe adressen kan wijzen op een groeiende interesse in Dogecoin, mogelijk van nieuwe beleggers die de recente dip zien als een koopkans.

Technische analyse wijst op mogelijke stijging

Martinez ziet ook bullish signalen in de technische analyse van DOGE. Hij wijst op een naderende MACD bullish crossover op de weekgrafiek. Bij de laatste twee keer dat dit gebeurde, steeg de koers met respectievelijk 90% en 180%. De MACD (Moving Average Convergence Divergence) is een veelgebruikte indicator in de technische analyse. Een bullish crossover wordt vaak gezien als een signaal voor een mogelijke prijsstijging.

Een andere bekende crypto-analist, Luciano, ziet een uitbraak uit een dalend kanaal op de daggrafiek. Hij adviseert zijn 2,2 miljoen volgers op X: “DOGE heeft het de laatste tijd goed gedaan en het lijkt erop dat dit zal doorzetten. Naar mijn mening zijn dips om te kopen en DOGE zal een spectaculair seizoen hebben deze cyclus.”

Voorzichtig optimisme

Hoewel de recente prijsdaling voor sommige beleggers zorgwekkend kan zijn, suggereren de on-chain metrics en expertanalyses dat er reden is voor optimisme. De hoge activiteit van whales en de groei in nieuwe adressen kunnen wijzen op een aanhoudende interesse in Dogecoin.

Het is belangrijk om op te merken dat deze positieve signalen geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen. De cryptomarkt blijft zeer volatiel en onvoorspelbaar. Factoren zoals algemene marktsentiment, regulerende ontwikkelingen en bredere economische trends kunnen allemaal invloed hebben op de prijs van Dogecoin.

Conclusie

De recente prijsdaling van Dogecoin lijkt, ondanks de omvang, geen reden tot paniek. On-chain data en technische analyses suggereren dat er nog steeds veel interesse is in DOGE, zowel van grote als kleine beleggers. De komende weken zullen uitwijzen of deze positieve signalen zich vertalen in een herstel van de koers.

Zoals altijd in de cryptowereld is het belangrijk voor beleggers om hun eigen onderzoek te doen, goed geïnformeerd te blijven en nooit meer te investeren dan ze bereid zijn te verliezen. De cryptomarkt blijft een spannende maar risicovolle omgeving, en Dogecoin is daarop geen uitzondering.

The post Dogecoin (DOGE) zakt 18%, maar whale activiteit neemt toe: Hoe kan dat? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!