Changpeng Zhao (CZ), de oprichter van cryptobeurs Binance, heeft onlangs zijn gevangenisstraf van 117 dagen uitgezeten. Terwijl de meeste mensen tijdens een gevangenschap weinig tot niets verdienen, lijkt dit voor CZ anders te zijn geweest. Maar hoe anders precies? Dat hangt er van af aan wie je het vraagt.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Tegengestelde schattingen

Twee gerenommeerde financiële nieuwsbronnen, Bloomberg en Forbes, komen in hun berekeningen tot totaal verschillende conclusies over hoe CZ’s vermogen zich ontwikkelde tijdens zijn verblijf in de gevangenis. Laten we eens kijken naar de twee verschillende verhalen.

Bloomberg’s conservatieve benadering

Bloomberg schat dat CZ’s netto vermogen daalde van $36,5 miljard bij aanvang van zijn gevangenisstraf op 2 juni 2024, naar $30,8 miljard bij zijn vrijlating op 27 september 2024. Volgens deze berekening zou CZ dus geld hebben verloren tijdens zijn gevangenschap.

Bloomberg’s methodologie is uiterst voorzichtig:

  • Ze waarderen CZ’s crypto-bezit (BTC, BNB) en zijn aandeel in Binance.US op $0.
  • De waarde van zijn Binance.com-aandelen wordt met 50% verminderd ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.

Forbes’ optimistische visie

Forbes komt tot een compleet andere conclusie. Zij schatten CZ’s vermogen op $61 miljard bij zijn vrijlating – bijna het dubbele van Bloomberg’s schatting. Hoewel er geen exacte cijfers beschikbaar zijn voor de start van zijn gevangenisstraf, suggereren archiefgegevens dat Forbes een toename van minstens $3 miljard schat tijdens CZ’s gevangenschap.

Dit zou betekenen dat CZ volgens Forbes ongeveer $25 miljoen per dag verdiende terwijl hij in de gevangenis zat.

Waarom zo’n groot verschil?

Het enorme verschil in schattingen komt voort uit verschillende aannames:

  1. Waardering van crypto-bezit: Bloomberg waardeert dit op $0, Forbes neemt waarschijnlijk wel een waarde mee.
  2. Waardering van Binance-aandelen: Forbes lijkt een hogere waardering te hanteren dan Bloomberg.
  3. Transparantie: CZ’s vermogen zit grotendeels in private bedrijven, wat precieze schattingen bemoeilijkt.

Rijk worden in de gevangenis kan!

Ongeacht welke schatting accuraat is, blijft het feit dat CZ’s vermogen aanzienlijk is. Zelfs de conservatieve schatting van Bloomberg plaatst hem nog steeds in de top van de rijkste mensen ter wereld. Of CZ nu geld heeft verdiend of verloren tijdens zijn gevangenisstraf, zijn vermogen zorgt er voor dat zelfs zijn achterkleinkinderen niet meer hoeven te werken.

The post CZ verdiende ongeveer $25 miljoen per dag in de gevangenis: Waar of niet waar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!