Blockchain-tracker Whale Alert meldde onlangs dat een Bitcoin-wallet die al 11 jaar inactief is geweest weer tot leven is gekomen. Deze wallet, die 21 BTC bevat (momenteel ongeveer $1,3 miljoen waard), werd voor het laatst gebruikt in 2013, drie jaar na het verdwijnen van de mysterieuze Bitcoin-creator Satoshi Nakamoto.

Banner Bitcoin 1

Meer oude wallets komen tot leven

Op 1 oktober werden er trouwens nog twee andere oude wallets wakker. Een wallet met 41 BTC (nu $2,6 miljoen waard) was inactief geweest voor 10,7 jaar. Nog opmerkelijker is een wallet met 77 BTC (nu $4,9 miljoen waard) die niet gebruikt was sinds 2013. De waarde van de bitcoins in deze laatste wallet is gestegen van $7.157 in 2013 naar bijna $5 miljoen nu. Dat is een indrukwekkende winst van 68.394%.

Recente koersdaling en herstel

Ondanks deze activiteit van whales heeft Bitcoin de afgelopen dagen een flinke daling doorgemaakt. Na bijna $66.000 te hebben bereikt op zondag, zakte de koers met 7,99% naar $60.720. Inmiddels heeft BTC zich licht hersteld en noteert rond de $61.370.

Factoren die de Bitcoin-koers beïnvloeden

Verschillende factoren spelen een rol in de recente koersbewegingen. De Federal Reserve kondigde een renteverlaging van 50 basispunten aan, met hints op nog twee verlagingen dit jaar. Daarnaast staat oktober bekend als ‘Uptober’ in de cryptowereld, vanwege historisch sterke prestaties in deze maand.

Echter drukken geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten op de financiële markten, inclusief crypto. BitMEX-oprichter Arthur Hayes voegt hier nog aan toe dat hij een mogelijke daling verwacht na de renteverlagingen, voordat de koers weer zou stijgen.

The post Oude Bitcoin-wallets uit 2013 komen weer tot leven: Wat gaan ze doen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!