De Amerikaanse financiële waakhond SEC (Securities and Exchange Commission) heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van een federale rechter in de rechtszaak tegen Ripple. XRP zakte na het nieuws verder in waarde, met een verlies van bijna 10%, wat de koers op ongeveer 0,49 euro per munt brengt.

Banner Ripple 2 (telephone)

Wat is er aan de hand met Ripple en de SEC?

Ripple, bekend van de cryptocurrency XRP, ligt al sinds 2020 onder vuur vanwege beschuldigingen dat het bedrijf ongeregistreerde effecten (securities) zou hebben verkocht via de XRP-token.

In augustus oordeelde een rechter dat XRP, wanneer het via crypto-exchanges aan particulieren wordt verkocht, geen effect is. Dit was goed nieuws voor Ripple en de cryptowereld. Maar, voor de institutionele verkopen van XRP oordeelde de rechter dat deze wel als ongeregistreerde effecten moeten worden gezien. Ripple kreeg hiervoor een boete van 125 miljoen dollar, terwijl de SEC oorspronkelijk een boete van 2 miljard dollar eiste.

Nu wil de SEC deze uitspraak laten herzien. Volgens de SEC druist de uitspraak van rechter Torres in tegen decennia aan rechtspraak van het Hooggerechtshof en bestaande effectenwetten. Reactie van Ripple

Niet onder de indruk

Ripple’s directeur, Brad Garlinghouse, liet via X weten dat hij niet onder de indruk is van het beroep van de SEC. “Als de SEC rationeel was geweest, hadden ze deze zaak allang laten rusten. Het heeft de investeerders niet beschermd, maar juist de reputatie van de SEC geschaad,” aldus Garlinghouse.

Hij benadrukte dat Ripple zich zal blijven verzetten tegen de SEC en dat hij ervan overtuigd is dat XRP geen effect is.

De zaak lijkt nog lang niet voorbij. Juristen verwachten dat het beroep waarschijnlijk pas in 2026 zal worden afgerond. Tot die tijd blijft het onduidelijk hoe de rechtszaak zal aflopen, maar Ripple lijkt vastberaden om door te vechten.

Wat betekent dit voor XRP?

De onzekerheid rondom de rechtszaak en het beroep zorgt voor veel onrust op de markt, wat duidelijk te zien is in de dalende koers van XRP. Toch is er nog steeds optimisme onder beleggers.

Grayscale, een grote vermogensbeheerder, heeft onlangs een speciaal XRP-trustfonds gelanceerd, waarmee beleggers via een fonds kunnen profiteren van de koers van XRP.

Kortom, de strijd tussen Ripple en de SEC is nog lang niet voorbij, maar voor nu houdt Ripple voet bij stuk en blijft het bedrijf vechten voor de erkenning van XRP als geen effect.

The post SEC gaat in beroep tegen uitspraak in Ripple-zaak, XRP koers daalt 11% appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!