Tron TRX symbol. Trade with cryptocurrency, digital and virtual money, banking with mobile phone concept. Business workspace, table top view

Het netwerk van Tron wist in Q3 2024 een recordomzet van 577 miljoen dollar te boeken. Die gigantische omzet heeft het vooral te danken aan de activiteit met betrekking tot stablecoins op het netwerk en ook de pogingen om een aandeel in de groeiende markt voor stablecoins te pakken.

Omzet van $577 miljoen

Tron bracht dus een omzet van 577,2 miljoen dollar naar binnen in Q3. Met die cijfers ligt Tron verrassend genoeg voor op grote blockchains als Bitcoin en Ethereum als het gaat om kwartaalinkomens, zo weet Cointelegraph te melden.

Die gigantische omzet voor Tron kwam voor 74% voort uit staking, terwijl de overige 26% kwam uit burning, zo blijkt uit de data van Tronscan.

Deze recordcijfers werden primair gedreven door de groeiende activiteit van stablecoins op het netwerk, alsook door de push in de markt voor memecoins. Volgens data van Token Terminal haalde Tron aan transactiesfees zelfs meer binnen dan rivaliserende netwerken als Bitcoin en Ethereum, die kwartaalomzetten van 56,3 en 256 miljoen behaalden.

Tron staat momenteel achter Ethereum als de op één na grootste blockchain voor stablecoins. In totaal is Tron goed voor 35% van de markt, die momenteel een totale waarde van 172 miljard dollar telt.

Waar is Tron populair?

Opvallend genoeg is Tron met name populair in opkomende economieën in Zuid-Amerika en Afrika. Daar is sprake van hoge inflatie en zijn mensen er over het algemeen niet happig op om de lokale valuta aan te houden. Dan is het natuurlijk extra aantrekkelijk om stablecoins aan te houden op Tron.

Bijvoorbeeld het aan de Amerikaanse dollar gekoppelde Tether (USDT). Op het moment van publiceren is Tether goed voor 98,3% van alle stablecoin-stortingen en activiteit op het netwerk van Tron.

Naast stablecoins is Tron ook populair voor het lanceren van memecoins. Dat heeft het met name te danken aan Justin Sun, de oprichter van het project, die in augustus SunPump lanceerde, een variant op de op Solana gebaseerde lanceerplatform voor memecoins genaamd pump.fun.

Sinds de lancering op 6 augustus wist SunPump ongeveer 5,4 miljoen dollar aan omzet te genereren. De bovenstaande grafiek laat echter zien dat de grootste hype op dit moment alweer achter ons ligt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen in Q3 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!