bitcoin crash

Als we de populaire analist Justin Bennett mogen geloven, dan kan Bitcoin vanaf hier nog verder dalen. Hij denkt dat Bitcoin weleens het niveau van 60.000 dollar kan verliezen, voordat de boel omkeert en we de stijgende trend kunnen hervatten.

Wat is nu belangrijk voor Bitcoin?

Het is volgens Bennett belangrijk dat Bitcoin nu enkele weerstanden in steunpunten weet om te toveren. Dat zou in zijn ogen een opwaartse trend voor de Bitcoin koers kunnen bevestigen.

“Maar een daling zonder dat Bitcoin vervolgens de hogere koersen herpakt vormt een potentiële breuk en dat is waarschijnlijk niet iets waarop je long wil gaan”, aldus Bennett.

Wat Justin Bennett hiermee bedoeld is dat hij de koers nu wil zien stijgen, om vervolgens long te gaan op een hertest van de bovenkant van de rode zone. De tweede afbeelding die hij op Twitter publiceerde laat duidelijk zien wat Bitcoin volgens hem moet doen.

Het gaat dan om het gedeelte “long this”. Als je dat stukje van de grafiek met die van Bitcoin vergelijkt, dan zie je dat Bitcoin inderdaad nog moet herclaimen (stijgen) en vervolgens de lijn moet testen voordat een longpositie interessant wordt volgens Bennett.

Downtober in aantocht?

Voordat de maand begon was iedereen lyrisch over oktober en zou dat de maand worden waarin Bitcoin naar de maan ging. Voorlopig is daar echter niets van waar en ook Bennett gelooft op dit moment niet in het zogenaamde “Uptober”.

Hij denkt eerder aan “Downtober”, een periode van dalingen voor de Bitcoin koers. “Gezien de laatste zes maanden aan prijsacties, wat is dan de kans dat de septemberkaars van Bitcoin niet gedeeltelijk wordt herpakt voor de volgende rally”, aldus de analist.

Daarmee geeft hij aan nog een eerste daling te verwachten, voordat de Bitcoin koers weer een sprong omhoog kan maken richting nieuwe all-time highs.

Voor nieuwe all-time highs van Bitcoin is het volgens Bennett ook nodig dat de dominantie van Tether (USDT) daalt. “Als Bitcoin all-time highs wil bereiken, dan moet de dominantie van Tether zijn trendlijn van 2018 breken. Er is geen andere manier. Dat is geen bearish comment, maar een observatie. Alle trendlijnen breken uiteindelijk”, aldus Bennett.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Crypto-analist waarschuwt: Bitcoin koers kan nog verder dalen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!