Niet alleen Trump, maar ook zijn vrouw en voormalig First Lady Melania Trump verrast de markt met een innovatieve combinatie van mode en blockchain-technologie. Haar nieuwste project betreft een sieradenlijn waarbij kopers niet alleen een fysiek juweel ontvangen, maar ook een unieke Solana NFT.

Banner Solana 1

Fysiek en digitaal eigendom verenigd

De nieuwe collectie van Melania Trump combineert traditionele sieraden met de opkomende wereld van non-fungible tokens (NFT’s). Bij aankoop van een ketting uit de collectie ontvangen kopers ook een digitaal eigendomsbewijs in de vorm van een NFT op de Solana-blockchain.

Waarom Solana?

De keuze voor Solana als blockchain-platform is niet toevallig. Solana staat bekend om zijn snelle transactiesnelheden en lage kosten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor NFT-projecten. Deze eigenschappen maken de collectie toegankelijker voor een breder publiek.

De huidige koers van Solana staat op het moment van schrijven op € 124,36. In de afgelopen 24 uur is de Solana prijs met ▼ 5,86% gedaald, wat neerkomt op een waardedaling van -€ 7,29 euro. 

NFT’s in de mode-industrie

Het combineren van fysieke mode-items met NFT’s is een opkomende trend. Melania Trump lijkt hiermee voorop te lopen in een beweging die de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld verder doet vervagen. NFT’s bieden de mogelijkheid om uniek digitaal eigendom te bezitten en te verhandelen, vergelijkbaar met zeldzame verzamelobjecten in de fysieke wereld.

Bredere context van de NFT-markt

Hoewel dit project innovatief is, komt het op een moment dat de bredere NFT-markt tekenen van afkoeling vertoont. In september werd het laagste maandelijkse handelsvolume voor NFT’s geregistreerd sinds januari 2021, met ongeveer 115.000 ETH aan transacties. Dit markeert de vijfde opeenvolgende maand van dalende volumes.

Toekomstperspectief

Ondanks de recente daling in handelsvolumes blijven NFT’s een belangrijk onderdeel van de blockchain-ruimte. Projecten zoals dat van Melania Trump tonen aan dat er nog steeds innovatie en interesse is in de sector, vooral wanneer NFT’s worden gecombineerd met tastbare producten.

The post Donald Trump zijn vrouw Melania gaat geld verdienen met Solana, dit is hoe appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!