Bitcoin crash

De Bitcoin (BTC) koers zit al dagenlang vast tussen $60.000 en $62.000 en slaagt er maar niet in om hier uit te breken. Voor crypto-investeerders is het momenteel een spannende tijd, vooral met de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Toch speelt er achter de schermen een positieve trend: grote Bitcoin-houders, ook wel “whales” genoemd, zijn druk bezig met het accumuleren van meer Bitcoin. Dit geeft aan dat zij zich niet laten beïnvloeden door de huidige onrust en vertrouwen hebben in de lange termijn.

BTC koers erg volatiel

Maandag kwam de Bitcoin koers in een vrije val terecht na de Iraanse raketaanval op Israël. Bitcoin zakte die dag met maar liefst 6% tot een dieptepunt van grofweg $60.000. Sindsdien zijn de bulls en bears terechtgekomen in een verhitte strijd.

Aan de ene kant hebben de bulls herhaaldelijk geprobeerd om de weerstand op $62.000 te doorbreken, maar elke poging wordt krachtig afgewezen. Aan de andere kant slagen de bears er evenmin in om de koers onder de $60.000 te duwen, waardoor de prijs telkens weer opveert.

Gisteren zijn beide levels opnieuw getest, zonder succes. Inmiddels houdt de koers zich al geruime tijd stil rond de $61.000, waardoor het afwachten is welke kant het nu weer op gaat bewegen. 

De volatiliteit zit er in ieder geval goed in, en dat is ook terug te zijn bij de altcoins. Er zijn met name veel grote dalers op te merken. XRP is er daar een van. De cryptomunt van Ripple staat bijna 12% in de min dankzij het aangetekende hoger beroep van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in zijn rechtszaak met het cryptobedrijf. Ook memecoins Dogwifhat (WIF) en Bonk (BONK) staan er slecht voor, met dalingen van respectievelijk 12,83% en 12,37%.

Bitcoin whales slaan hun slag

Ondanks de neergang in de markt, zijn de Bitcoin whales flink aan het inkopen geslagen. Volgens Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, laten deze grote jongens zich niet leiden door de escalaties in het Midden-Oosten. ‘’Kijk hoe fanatiek de nieuwe whales Bitcoin aan het verzamelen zijn; deze markt heeft nog nooit zo’n accumulatie gezien,’’ aldus Ju.

‘’Sommigen beweren dat nieuwe whales vooral het gevolg zijn van ETF-instroom, maar recente accumulatie toont weinig correlatie met ETF’s,’’ voegde hij hieraan toe.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers houdt stand op $60.000, terwijl whales agressief bijkopen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!