Er komt een nieuwe HBO-documentaire aan die zegt de echte identiteit van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin, te onthullen. Nakamoto is al sinds december 2010 van de radar verdwenen, en velen (lees: de belastingdienst) vragen zich af wie hij of zij nou echt is.

Banner Bitcoin 1

Rijkste man/vrouw op aarde

Volgens schattingen zou Nakamoto, als hij nog leeft, de controle hebben over zo’n 1,1 miljoen Bitcoin. Omgerekend naar de huidige waarde komt dat neer op zo’n 67 miljard dollar. Ja, je leest het goed: dat is een duizelingwekkend bedrag.

De documentaire heet “Money Electric: The Bitcoin Mystery” en verschijnt volgende week, op woensdag 9 oktober. Het is volledig in het Engels, maar ondertiteling is beschikbaar.

De film is gemaakt door Cullen Hoback, die ook de docu-serie “Q: Into the Storm” regisseerde. In die serie ging hij op zoek naar de mensen achter de QAnon-samenzweringstheorie. Gisteren werd de trailer van de nieuwe documentaire uitgebracht.

Veel meer bewijs

In een interview met Fast Company zei Hoback dat de documentaire een onverwachte wending neemt. “We maken een sterke zaak in de film, en wie we aanwijzen als Nakamoto zal voor flink wat controverse zorgen,” zei hij.

“Mensen zullen erover blijven discussiëren, ook al hebben we veel bewijs. Dat hoort nu eenmaal bij dit soort onderwerpen. We hadden trouwens nog meer bewijs, maar dat paste niet allemaal in de film.”

Tijdens het interview werd Hoback gevraagd hoe hij het onderzoek naar Nakamoto’s identiteit heeft aangepakt en of er een grotere strategie achter zat. “Je moet verdergaan waar andere onderzoekers zijn gebleven,” legde hij uit.

In kaart brengen van individuen

“Er is al ontzettend veel onderzoek gedaan om dit mysterie te ontrafelen. En daarom zijn er vier of vijf namen waar mensen steeds op terugkomen – mensen die, zelfs als ze niet Satoshi zijn, mogelijk weten wie Satoshi is. Of je kunt beginnen met het in kaart brengen van hoe het verhaal van Bitcoin’s oorsprong voortkomt uit een netwerk van deze individuen.”

Op sociale media gingen de geruchten meteen rond. Alex Thorn, hoofd van het onderzoeksafdeling van Galaxy Digital, deelde op X (voorheen Twitter) dat de documentaire suggereert dat Len Sassaman, een cryptograaf die zelfmoord pleegde, misschien wel Nakamoto was. Thorn verwees naar een Medium-artikel uit 2021 waarin deze theorie uitgebreid wordt besproken.

The post Deze nieuwe Bitcoin documentaire zie je vanaf woensdag 9 oktober op HBO Max appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!