Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vraagt El Salvador sinds 2021 om veranderingen in de wetgeving rondom Bitcoin. Het Midden-Amerikaanse land maakte toen van Bitcoin een legaal betaalmiddel, maar sindsdien roept het IMF op om de regels aan te scherpen.

Ook nu weer waarschuwt het IMF dat de overheid haar betrokkenheid bij Bitcoin moet beperken.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin risico’s moeten minder worden

Gisteren gaf het IMF in een nieuw rapport aan dat El Salvador de regelgeving rondom Bitcoin beter moet controleren en de risico’s voor de overheid moet verminderen. Tijdens een persconferentie vertelde Julie Kozack, woordvoerder van het IMF, dat ze de regering van El Salvador aanraden om de publieke sector minder bloot te stellen aan de volatiliteit van Bitcoin.

Dit betekent dat de overheid minder moet investeren in of afhankelijk zijn van Bitcoin.

Stabiliteit economie in gevaar

Het is niet de eerste keer dat het IMF deze waarschuwing geeft. In augustus waarschuwden ze ook al voor mogelijke risico’s, zoals problemen met de financiële stabiliteit van het land door Bitcoin. Toen stelde het IMF dat “de risico’s nog niet volledig zijn uitgekomen, maar dat er wel meer gedaan moet worden om de situatie transparanter te maken en financiële gevaren te beperken.”

De discussie tussen El Salvador en het IMF gaat al jaren heen en weer. In november 2021, kort nadat Bitcoin in El Salvador een wettig betaalmiddel werd, gaf het IMF al aan dat Bitcoin volgens hen niet geschikt is om als officieel geld te gebruiken. In januari 2022 deden ze nogmaals dezelfde oproep.

Adoptie Bitcoin mag sneller zegt president

El Salvador was het eerste land ter wereld dat Bitcoin officieel erkende als betaalmiddel. Op dit moment bezit het land 5892 Bitcoin, wat ongeveer 345 miljoen dollar waard is tegen de huidige koers. President Nayib Bukele, die deze beslissing destijds doordrukte, zegt dat het plan om van El Salvador een Bitcoin-vriendelijke plek te maken positief heeft uitgepakt, maar dat de adoptie van Bitcoin minder snel gaat dan gehoopt.

Toch was er ook positief nieuws: het IMF prees Bukele’s begroting voor 2025. Hierin wordt verwacht dat El Salvador tegen die tijd schuldenvrij zal zijn.

The post IMF blijft druk zetten op El Salvador om Bitcoin goedkeuring in te trekken appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!