crash

In september werden we op social media al “doodgegooid” met uitspraken dat het in oktober (of Uptober) zou gaan gebeuren voor Bitcoin. September zou even een slechte maand worden, maar voor oktober moesten we echt het vuurwerk klaarzetten.

Inmiddels lijkt dat sentiment helemaal om te draaien.

Gaat ‘Uptober’ niet door dit jaar?

On-chain analyseplatform Santiment weet te vertellen dat het aantal keren dat “Uptober” wordt genoemd op social media stevig is gedaald sinds het begin van de maand.

De ellende is zelfs zo groot, dat de meeste mensen nu bearish zijn geworden over het idee dat oktober een “automatische geldprinter” is voor crypto. Inmiddels staat social media vol met memes over “Selltober” en “Octobear.”

Waarmee ook maar weer is aangetoond hoe snel het sentiment rondom Bitcoin en crypto kan omslaan. We hebben de koers een paar duizend dollar zien dalen, na een gigantische rally nota bene, en het sentiment is meteen helemaal verzuurd.

Verzuring van het sentiment zorgt voor kansen?

Het grappige is dat Maksim Balashevich, de oprichter van Santiment, juist denkt dat het wegvallen van het “Uptober-enthousiasme” de poorten opent voor een opleving van de Bitcoin koers.

Handelsveteraan Ash Crypto vertelde zijn ruim 1 miljoen volgers op Twitter dat Bitcin “nog een klein beetje meer kon dalen, zodat mensen stoppen te geloven in Uptober. Zodra de bears enthousiast worden en om 40.000 tot 45.000 dollar gaan roepen, gaat Bitcoin hard pompen”, aldus Ash Crypto.

In een nieuwe notitie aan investeerders schrijft Markus Thielen van 10x Research, zie bovenstaande tweet, dat veel Bitcoin bulls sinds maart 2024 al op het verkeerde been staan door steeds te denken dat de bullrun een vervolg krijgt.

Maar wat denk jij? Gaat Bitcoin in 2024 of 2025 nog een nieuwe all-time high op de borden krijgen of is het feestje na de all-time high van afgelopen maart echt alweer voorbij?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin crash brengt ‘Uptober’-hype op social media tot stilstand verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!